Burse - Fonduri mutuale

De unde a apărut creşterea de 17% într-o săptămână pentru acţiunile ROCA Industry de la BVB? Broker: La cum arată volumele, a intrat un investitor mai mare

Ionuţ Bindea, director general interimar şi preşedinte al Consiliului de Adminstraţie din cadrul ROCA Industry

Ionuţ Bindea, director general interimar şi preşedinte al Consiliului de Adminstraţie din cadrul ROCA Industry

Autor: Eduard Ivanovici

29.12.2022, 12:01 812

Acţiunile ROCA Industry, holding înfiinţat de ROCA Investments cu denumirea Holdingrock1 la Registrul Comerţului, care grupează companii româneşti producătoare de materiale de construcţii, creşteau cu 5,4% în primele ore de tranzacţionare ale şedinţei de joi, 29 decembrie de la Bursa de Valori Bucureşti.

Listate pe piaţa AeRO a BVB sub simbolul bursier ROC1, acţiunile societăţii sunt pe plus cu circa 17% în ultima săptămână, timp în care piaţa românească de capital, reflectată în dinamica indicelui de referinţă BET, a pierdut 4,4%. De unde poate veni recenta evoluţie a companiei?

„La cum arată volumele, a intrat un investitor mai mare şi a crescut din lipsă de lichiditate”, spune Radu Cojoc, broker al Goldring.

În ultima săptămână, valoarea tranzacţiilor realizate cu acţiuni ROC1 ajunge la aproximativ 1,2 milioane de lei, faţă de 1,4 milioane de lei în ultima lună, când dinamica atinge aproape 19%.

„Inclusiv pe AeRO, unde sunt ordine puţine, preţul trebuie să urce pentru ca (investitorul – n.r.) să îşi ia întreg pachetul. Nu putem şti însă motivaţia din spate”, adaugă reprezentantul societăţii de brokeraj.

ROCA Industry are o capitalizare de 168 de milioane de lei, în coborâre cu 7% de la valoarea de piaţă de la listarea realizată la începutul anului, respectiv 180,5 milioane de lei.

În primele nouă luni din 2022, compania a înregistrat venituri din exploatare la nivel consolidat de 208,2 milioane de lei şi un profit net consolidat de 6,6 milioane de lei.

La finalul lunii septembrie 2022, holdingul deţinea, direct sau indirect, participaţii în cinci companii (Bico, Sarcom, Terra, Eco Euro Doors, Dial) şi controla trei vehicule investiţionale: Colorock13, Doorsrock4 si Nativerock1 (SPV-uri/spaţii private virtuale)

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO