Burse - Fonduri mutuale

Delivery Solutions propune dividende cu randament de 5,3%

Delivery Solutions propune dividende cu randament de 5,3%

Autor: Ioana Tudor

10.03.2015, 19:20 401

Compania de curierat cu livrare în aceeaşi zi Delivery Solutions, listată pe platforma de tranzacţionare AeRO operată de bursa de la Bucureşti, vrea să distribuie acţionarilor un dividend brut de 0,436 lei pe acţiune din profitul pe anul trecut. Raportat la ultimul preţ din piaţă al acţiunilor, de 8,14 lei/unitate, randamentul dividendului este de 5,3%, de aproape două ori mai mare decât dobânzile la depozitele bancare.

Propunerea privind distribuirea dividendelor va fi votată în AGA pe 15 mai. Delivery Solutions, care operează brandul Sameday Courier, s-a listat pe AeRO pe 25 februarie.

“Va fi prima AGA după listare şi se vor aproba rezultatele financiare, auditorul companiei şi se vor desemna persoanele care vor face parte din consiliul de administraţie. În acelaşi timp vom propune acţionarilor distribuirea unui dividend brut per acţiune în valoare de 0,436 lei”, a spus Lucian Bâltaru, directorul general al companiei. Acesta controlează 30% din firma de curierat, în timp ce Octavian Bădescu, fondatorul societăţii, deţine 70% din acţiuni.

Delivery Solutions a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 6,8 milioane de lei, în creştere cu 50% faţă de anul precedent, şi cu un profit de 455.000 de lei.

Acţiunile firmei de curierat au intrat pe piaţă la preţul de 7,5 lei/unitate, cu un discount de 19% faţă de preţul la care a fost evaluată compania de consultantul autorizat. Cotaţia acţiunilor a urcat cu 8% la 8,14 lei după primele zece şedinţe de tranzacţionare.

Compania a ajuns la o capitalizare bursieră de 8,14 milioane de lei, de la 7,5 milioane de lei la momentul intrării în piaţă.

Listarea Delivery Solutions a fost una tehnică, fără ofertă publică de acţiuni, proprietarii companiei fiind dispuşi să vândă până la 10% din companie. Investitorii au tranzacţionat până în prezent 6,1% din capitalul firmei, valoarea tranzacţiilor ajungând la 477.400 lei. Acţionarii minoritari ar urma să primească în total 26.700 lei sub formă de dividende.

Pentru anul 2015, compania estimează venituri de 2,25 milioane de euro (10 mil. lei) şi un profit de 300.000 euro (1,3 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO