Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact a depăşit 1 mld. lei capitalizare la bursă după ce acţiunile s-au dublat de la începutul anului

Dezvoltatorul imobiliar Impact a depăşit 1 mld. lei...

Autor: Tibi Oprea

26.08.2021, 14:37 4056

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) a intrat în clubul marilor companii româneşti cu o capitalizare bursieră de peste 1 miliard de lei, în contextul în care acţiunile au încheiat şedinta de tranzacţionare din 25 august la un preţ de 0,640 lei, cu o variaţie de Ă4,07% faţă de şedinţa anterioară, pe fondul unor tranzacţii de aproape 3 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

“De la începutul anului şi cu precădere în ultimele şase luni, acţiunile Impact şi-au dublat valoarea pe fondul reacţiei de vădit interes a investitorilor la anunţurile companiei cu privire la elaborarea şi demararea strategiei naţionale de dezvoltare, o strategie care se centrează în jurul conceptului de sustenabilitate. Cel mai recent pas în implementarea strategiei l-a reprezentat hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Impact de a autoriza Consiliul de Administraţie în a majora capitalul social al companiei, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni ordinare, cu o valoare nominală până la 193.750.000 lei, în decurs de un an”, transmite compania într-un comunicat de presă.

Spargerea pragului de 1 mld. lei capitalizare vine în contextul în care acţiunile IMP înregistrează o apreciere de 104,3% de la începutul anului, pe tranzacţii de 50 mil. lei, arată datele BVB.

“Mă bucur să pot spune că am devenit un <<unicorn>> românesc, ceea ce nu este puţin lucru dacă ne gândim că suntem una dintre puţinele companii antreprenoriale româneşti ce ating acest benchmark. Optimismul investitorilor mă face extrem de încrezător că ne vom atinge şi chiar depăşi obiectivele anunţate şi pe cele viitoare. Este în acelaşi timp o dovadă că eforturile pe care le facem constant pentru implementarea celor mai bune practici de guvernanţă corporativă, pentru transformarea businessului nostru într-unul complet sustenabil, fundamentat pe atenţia pentru mediu şi pe dezvoltarea comunitară, sunt apreciate de către investitori”, spune Constantin Sebeşanu, CEO al Impact Developer & Contractor.

Obiectivul imediat al Impact este ca până la finalul anului 2021 să activeze dezvoltarea a 2.707 unităţi locative la nivel naţional în cadrul ansamblurilor din Bucureşti, Iaşi şi Constanţa. Compania a semnat deja contractul de antrepriză generală pentru construcţia a 326 de apartamente în ceea ce constituie o nouă fază de dezvoltare a cartierului Greenfield Băneasa.

În perioada următoare, boardul executiv al companiei va pune la dispoziţia investitorilor informaţii detaliate cu privire la planurile ambiţioase de dezvoltare, precum şi date suplimentare despre evoluţia financiară.

Compania este controlată în proporţie de 60% de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici deţine 15,9% din capitalul social, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO