Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact împrumută 13 mil. euro de la Libra Internet Bank pentru investiţii imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Impact împrumută 13 mil. euro...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2021, 19:02 470

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), companie antreprenorială controlată de Gheorghe Iaciu, a anunţat luni seară la bursa de la Bucureşti că a semnat două contracte de credit ipotecar, unul de 8,6 mil. euro, iar altul de 4,7 mil. euro, cu Libra Internet Bank pentru investiţii imobiliare.

Pentru primul credit, fondurile împrumutate vor fi folosite de Impact în vederea edificării proiectului Greenfield, UTR3, Faza 1, respectiv 3 blocuri regim de înălţime (SĂPĂ10 E) şi o parcare (PĂ7 E), prin trageri succesive în funcţie de evoluţia construcţiilor.

 Creditul va fi rambursat potrivit dispoziţiilor contractuale, data scadenţei finale fiind la împlinirea a 48 de luni de la data semnării acestui contract de credit.

“Contract de credit contractat de către Societate, în calitate de Împrumutat, având ca obiect 4.705.350 Euro – Fondurile împrumutate vor fi folosite de Societate pentru edificarea Proiectului Greenfield, respectiv construcţia unei clădiri de birouri PĂ2EĂE.th şi unui centru comercial SĂPĂ1E, prin trageri succesive în funcţie de evoluţia construcţiilor. Creditul va fi rambursat în rate lunare, data scadenţei finale fiind la împlinirea a 180 de luni de la data semnării acestui contract de credit”.

Impact Developer are 842 mil. lei capitalizare (172 mil. euro) iar astăzi acţiunile au închis la 3,18 lei, plus 0,6%. De la începutul anului acţiunile au plus 69% pe tranzacţii de 24 mil. lei.

“În vederea garantării obligaţiilor asumate prin contractele de credit anterior menţionate, Societatea va constitui, în favoarea Libra Internet Bank S.A., următoarele garanţii: A. Contract de ipotecă imobiliară asupra terenurilor pe care se construiesc Proiectele, împreună cu construcţiile ce se vor edifica pe acestea. B. Contracte de ipotecă mobiliară având ca obiect creanţele din antecontracte, poliţe de asigurare şi scrisori de garanţie bancare emise în favoarea Societăţii referitoare la proiectul menţionat mai sus, alte creanţe, conturile deschise de Societate la Libra Internet Bank”.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO