Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact informează piaţa cu privire la hotărârea Tribunalului Bucureşti privind litigiul în care este implicată compania

Dezvoltatorul imobiliar Impact informează piaţa cu...

Autor: Eduard Ivanovici

08.02.2022, 18:42 3385

Impact Developer & Contractor (IMP), dezvoltator imobiliar controlat de antreprenorul Gheorghe Iaciu, a anunţat decizia instanţei cu privire la litigiul în care este implicată societatea.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat hotărârea 568 în data de 4 februarie 2022. Astfel, în temeiul art. 408 Cod procedura civilă, Tribunalul respinge cererea ca urmare a renunţării reclamantei la însuşi dreptul pretins, conform unui document publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Obiectul dosarului este suspendarea şi anularea actului administrativ HCGMB 705/08.12.2019 de aprobare a Planului Urbanistic Zonal Aleea Teişani- Drumul Pădurea Neagră nr. 56-64, suspendarea şi anularea Autorizaţiilor de Construire nr.434/35/P/2020 şi nr.435/36/P/2020, anularea unor avize premergătoare, desfiinţare lucrări.”

Hotărârea este cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, iar cererea se poate depune la Tribunalul Bucureşti.

„Planul Urbanistic Zonal Aleea Teişani- Drumul Pădurea Neagră nr. 56-64 prevede reglementarea unei suprafeţe de cca 28 ha. din cartierul Greenfield cu zona de locuire cuprinzând 49 imobile cu regim de înălţime P+10E, un imobil cu regim de înălţime P+9E, un imobil cu regim de înălţime P+8E si un imobil cu regim de înălţime P+6E, zone destinate funcţiunilor conexe locuirii, respectiv scoală, grădiniţa, terminal pentru transport public, centru comercial, clădire de birouri, clădiri supraetajate pentru parcarea autoturismelor, zone de interes comunitar, biserică, parcuri publice, precum şi lucrări edilitare pentru conectarea zonei la utilităţi publice, lărgirea unor artere de circulaţie şi realizarea altora noi”, se arată în raportul de la BVB.

Înregistrând tranzacţii de circa 16.000 de lei, acţiunile IMP s-au apreciat astăzi cu 0,7%. Compania ajunge la o valoare de piaţă de 1,1 miliarde de lei.

Acţionariatul este format, potrivit datelor BVB, din Gheorghe Iaciu (circa 60% din total), urmat de Adrian Andrici (16%) şi alţi acţionari (24%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO