Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact obţine un împrumut de peste 40 mil. euro de la OTP pentru a finaliza 730 de apartamente în Capitală

Dezvoltatorul imobiliar Impact obţine un împrumut de...

Autor: Eduard Ivanovici

20.09.2022, 19:00 542

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar listat la Bursa din Bucureşti sub simbolul IMP, şi-a informat acţionarii cu privire la semnarea unor contracte de credit cu OTP Bank NYRT şi OTP Bank România. Conform unui raport publicat astăzi la BVB, valoarea facilităţii este în sumă maximă de 34,4 milioane de euro, unde se adaugă o facilitate de TVA de maximum 6 milioane de euro, scadenţa fiind pe 31 martie 2025.

Banii vor fi folosiţi pentru finalizarea a 732 de apartamente, dintre care 42% deja contractate, din a patra fază de dezvoltare a ansamblului Greenfield Băneasa Bucureşti.

Până la finalul anului, compania urmează să finalizeze Greenfield Plaza, parte a centrului comunitar din ansamblul Greenfield Băneasa, care va cuprinde o zonă comercială cu magazine de proximitate, o zonă de servicii, precum şi o zonă pentru activităţi sportive şi relaxare cu sală de fitness, teren de squash, piscină semiolimpică interioară, piscină exterioară şi zonă de hidroterapie.

Totodată, Impact continuă lucrările la ansamblul Boreal Plus din Constanţa, unde urmează să livreze peste 200 de apartamente până la finele anului.

„De asemenea, Impact vizează în perioada următoare, imediat după obţinerea autorizaţiei de construire, începerea lucrărilor la ansamblul Greenfield Copou din Iaşi, care va cuprinde 1.062 apartamente, construite la standarde nZEB şi BREEAM Excellent (...) Complexul va beneficia de grădiniţă şi after-school, club de sport şi relaxare cu piscină interioară şi exterioară, spaţii comerciale şi 15.000 de metri pătraţi de spaţii verzi”, se arată în raport.

Astfel, Greenfield Copou se va poziţiona drept unul dintre cele mai mari proiecte „verzi” din Moldova, explică societatea.

Printre planurile Impact se mai găseşte iniţierea unei dezvoltări de tip mixed-use adresate segmentului upscale, în zona Barbu Văcărescu din Bucureşti, vizavi de parcul Verdi.

Acţiunile IMP au pierdut astăzi 5,7%, pe tranzacţii de 12.000 de lei, fiind pe minus cu 17,4% de la începutul anului, pe un rulaj de 53 de milioane de lei. Compania este controlată majoritar de antreprenorul Gheorghe Iaciu, cu o participaţie de 58,8%, şi are o capitalizare de 960 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO