Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, listat la BVB, extinde parteneriatul cu Veolia România în implementarea soluţiilor de eficientizare energetică şi anunţă investiţii de 6,7 mil. euro în proiectele One Lake Club şi One High District

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, listat la...

Autor: Cristina Bellu

19.06.2023, 09:31 1436

One United Properties principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat la BVB sub simbolul ONE, anunţă continuarea parteneriatului cu Veolia România Soluţii Integrate (VRSI), companie membră a Veolia Romania, prin semnarea unui acord de implementare a soluţiilor energetice inovatoare pentru alte două dezvoltări din portofoliul său: One Lake Club şi One High District.

Valoarea investiţiei se ridică la 6,7 milioane de euro, iar iniţiativa face parte din parteneriatul dintre cele două companii anunţat încă de anul trecut, ce prevede ca VRSI să investească capital în implementarea soluţiilor de eficientizare energetică în cadrul dezvoltărilor One United Properties, spun oficialii celor două companii.

„Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Veolia România Soluţii Integrate ne permite să implementăm soluţii care vor îmbunătăţi şi mai mult parametrii de sustenabilitate aferenţi dezvoltărilor rezidenţiale ale One United Properties, în efortul nostru de a construi comunităţi verzi şi sustenabile, cu energie regenerabilă pentru toţi locatarii. În ultimii ani am observat un interes tot mai crescut al consumatorilor finali pentru dezvoltări sigure şi sustenabile, o conştientizare tot mai pronunţată a importanţei eficienţei energetice, astfel că ne propunem să continuăm investiţiile în sistemele de tip geoexchange în toate dezvoltările rezidenţiale care permit implementarea acestor soluţii”, explică Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.  

Soluţiile de tip geoexchange nu emit dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de seră care contribuie la poluarea aerului. Deoarece sistemele geoexchange nu ard cantităţi semnificative de combustibil, precum gazul, petrolul, propanul sau cărbunele, ele funcţionează la un cost mai mic şi sunt mult mai curate. Prin urmare, costurile pentru încălzirea şi răcirea prin intermediul soluţiilor de tip geoexchange sunt mai mici decât cele rezultate din utilizarea soluţiilor tradiţionale, fiind posibilă totodată şi predictibilitatea autonomiei de consum pe termen lung.  

„Îmbunătăţirea amprentei noastre de mediu şi a clienţilor noştri este esenţială pentru compania noastră şi pentru modelul său economic. Investiţiile alocate pentru implementarea acestor soluţii verzi de încălzire şi răcire sunt de 3,1 milioane de euro pentru One Lake Club şi 3,6 milioane de euro pentru One High District”, adaugă Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Soluţiile au fost deja implementate în cadrul parteneriatului dintre cele două companii la One Peninsula şi urmează a fi implementate şi la One Lake District.

One Lake Club este o dezvoltare rezidenţială care reuneşte şapte turnuri situate chiar pe malul Lacului Tei din Capitală (5 turnuri de 16 etaje şi două de 8 etaje). Proiectul va reuni un total de peste 700 de apartamente. Acestora li se vor adăuga 10 spaţii comerciale şi un total de 853 de locuri de parcare, precum şi numeroase facilităţi integrate: zone comerciale, piscină, spa, sală de sport sau braserie. One Lake Club însumează o suprafaţă totală construibilă de aproximativ 75.260 mp.

One High District are o suprafaţă totală construită de aproximativ 92.000 mp supraterani şi 16.000 mp la nivelul subsolului. Dezvoltarea însumează 786 de apartamente dispuse în 3 turnuri de 20 de etaje, 28 de spaţii comerciale şi nu mai puţin de 1.134 locuri de parcare. Construită în imediata apropiere a zonei Floreasca-Barbu Văcărescu, pe un teren de aproximativ 25.000 mp, din care mai mult de 30% reprezintă zone verzi, dezvoltarea propune viitorilor locuitori un stil de viaţă urban modern şi sustenabil, în apartamente cu design contemporan.

Parteneriatul dintre One United Properties şi Veolia face parte dintr-o strategie de sustenabilitate mai amplă pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârşitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al ONU, cea mai mare iniţiativă de sustenabilitate din lume. În urma aderării la Pactul Global al ONU, compania s-a angajat să raporteze anual progresul în domeniul sustenabilităţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO