Burse - Fonduri mutuale

Digi Communications, cale liberă pentru distribuirea unor dividende cu 3% randament. Plata, la mijlocul lui septembrie

Digi Communications, cale liberă pentru distribuirea...

Autor: Eduard Ivanovici

18.08.2023, 17:38 1795

Acţionarii operatorului de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI) au informat piaţa locală de capital pe 18 august cu privire la decizia de distribuire de dividende către acţionarii societăţii, ca urmare a unei propuneri a Consiliului de Administraţie de luna trecută.

Dividendul brut este de un leu pe acţiune, ceea ce implică un randament de 2,9% în funcţie de preţul acţiunii de la Bursa de Valori Bucureşti, respectiv 34,4 lei pe unitate, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Termenul ex-date pentru distribuirea dividendelor va fi pe 30 august, iar data de referinţă pe 31 august. Este de aşteptat ca banii să intre în conturile investitorilor în data sau în jurul datei de 14 septembrie 2023, scriu reprezentanţii Digi.

Compania a înregistrat venituri de 809 milioane de euro în S1/2023, în creştere cu 12,9% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, şi un profit din operaţiuni continue de 26,8 milioane de euro, minus 12,7%.

Acţiunile Digi au plus 9,8% anul acesta, pe un BET în creştere cu 10%. Grupul este evaluat la peste 3,4 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO