Digi răspunde declaraţiilor făcute de Darius Vâlcov: ”Respingem afirmaţiile denigratoare exprimate în mod repetat de acest politician şi constatăm că am devenit ţinta unei adevărate campanii de defăimare”

21 aug 2018 Autor: Roxana Rosu

Grupul Digi a răspuns astăzi declaraţiilor făcute recent de consilierul premierul, Darius Vâlcov, afirmând că respinge afirmaţiile denigratoare exprimate în mod repetat de ”acest politician român” şi că grupul a devenit ”ţinta unei adevărate campanii de defăimare”.

”Nu facem politică şi nu vrem să fim implicaţi în jocuri politice. Însă, ne simţim datori faţă de abonaţii, investitorii, partenerii şi angajaţii noştri să corectăm informaţiile eronate pe care cineva le aruncă împotriva noastră în spaţiul public”,  se precizează în comunicatul emis de Digi/Rcs&RDS.

Darius Vâlcov, consilierul premierului PSD Viorica Dăncilă, a atacat din nou astăzi strategia de investiţii a fondurilor Pilon II la operatorul de telecomunicaţii Digi în condiţiile în care acţiunile acestui au atins luni seară minimul istoric de 27,8 lei pe unitate, minus 30% faţă de preţul de listare. Declinul din ultimele zile al preţului acţiunil Digi vine în condiţiile în care profitabilitatea companiei s-a diminuat în S1/2018 faţă de acelaşi semestru din 2017.

Potrivit reprezentanţilor Digi, grupul a investit din 2010 până în prezent peste 2 miliarde euro pentru a dezvolta o reţea de comunicaţii electronice fixe şi mobile. În plus, Digi|RCS & RDS spune că a virat, în ultimii zece ani, peste 1 miliard de euro la bugetul de stat şi la bugetul asigurărilor sociale şi de sănătate, fiind unul dintre cei mai mari contribuabili din România.   

”Când s-a decis listarea acţiunilor Digi|RCS & RDS pe o piaţă publică, pentru că am vrut să continuăm să contribuim la dezvoltarea pieţei din România, am ales Bursa de Valori Bucureşti. Astfel că, în mai 2017, am finalizat un proces îndelungat de listare, prin care oricui i s-a dat ocazia să achiziţioneze acţiuni în Digi|RCS & RDS în scop investiţional (atât persoanelor fizice, cât şi fondurilor specializate), fără niciun beneficiu financiar pentru noi”.

În continuare, Digi susţine că afirmaţiile făcute de ”Politician” induc în eroare şi trădează fie o totală necunoaştere a domeniului pieţei de capital, fie o strategie de manipulare a informaţiilor pentru a crea confuzie şi neîncredere într-un sector investiţional.

Porivit comunicatului Digi, datoriile pe care grupul le-a contractat de-a lungul timpului au finanţat creşterea afacerio, pe o piaţă extrem de dinamică şi competitivă, unde nevoia de investiţie este continuă. ”De altfel, gradul de îndatorare a companiei este inferior nivelului de îndatorare înregistrat pe pieţele europene, în sectorul telecomunicaţiilor”.

Digi a subliniat că a făcut publice, în mod transparent şi complet, toate informaţiile necesare pentru ca orice investitor să decidă să achiziţioneze sau nu acţiuni Digi în deplină cunoştinţă de cauză. Toate comunicările date în piaţă înainte, în timpul şi ulterior procesului de listare, au fost disponibile pe website-ul companiei.

”Prin atacurile la adresa companiei noastre, politicianul denigrează munca a 13.000 de angajaţi din România şi pune sub semnul întrebării o afacere care a transformat compania Digi|RCS & RDS într-unul dintre liderii regionali în comunicaţii electronice. Este cel puţin nepotrivit ca un politician care se asociază cu Guvernul României să atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate în topul firmelor antreprenoriale româneşti. Astfel de declaraţii nu fac altceva decât să diminueze încrederea investitorilor în capacitatea României de a oferi un climat propice dezvoltării de afaceri durabile, care să susţină economia ţării şi a regiunii”.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital din România, a anunţat astăzi că a demarat o investigaţie a tuturor aspectelor rezultate în urma informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la acţiunile Digi Communications, listate din mai 2017 la bursa de la Bucureşti. „În situaţia în care, în urma analizelor efectuate, Autoritatea constată nerespectări ale legislaţiei care guvernează activitatea entităţilor supravegheate, adoptă măsurile care se impun conform legii sau sesizează, după caz, organele abilitate”, se arată în comunicatul transmis astăzi de Autoritate.

 
Cuvinte cheie:
piata
, politician
, grup
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide