Burse - Fonduri mutuale

Din 6 martie 2023, Goldman Sachs intră oficial în România prin schimbarea denumirii NN Investment Partners, administrator de active cumpărat în aprilie 2022 într-o tranzacţie regională

Din 6 martie 2023, Goldman Sachs intră oficial în...

Autor: Roxana Rosu

06.03.2023, 12:19 2735

NN Investment Partners (NN IP), administrator de fonduri mutuale care gestionează fonduri precum NN International Romanian Equity, NN International Romanian Bond, îşi schimbă denumirea în Goldman Sachs Asset Management, după finalizarea achiziţiei din 2022.

Operaţiunea implică schimbarea brandului şi redenumirea produselor şi a entităţilor juridice pentru a reflecta brandul Goldman Sachs Asset Management şi toate convenţiile privind denumirile.

Toate fondurile de investiţii şi entităţile juridice care conţin "NN" sau "NN IP" şi-au schimbat numele pentru a reflecta identitatea Goldman Sachs, inclusiv toată documentaţia legală a fondurilor NN IP.

Echipa de management a NN IP s-a alăturat Goldman Sachs în poziţii de conducere şi toate echipele de investiţii au fost integrate cu succes.

Primii paşi pentru schimbarea identităţii vizuale şi de nume au fost făcuţi începând cu 1 februarie 2023 şi sunt acum vizibili pe canalele digitale.   

Majoritatea acestor schimbări intră în vigoare începând din 6 martie şi compania precizează că nu au niciun impact asupra portofoliului de produse sau a proceselor de investiţii.

Gigantul bancar american Goldman Sachs a finalizat în aprilie 2022 preluarea NN Investment Partners de la olandezii de la NN Group pentru 1,7 miliarde de euro.

Ca parte a tranzacţiei, Goldman Sachs Asset Management a încheiat un acord de parteneriat strategic pe termen lung cu NN Group pentru a gestiona un portofoliu de active de aproximativ 180 de miliarde de dolari, ceea ce reflectă puterea capacităţilor globale de gestionare a activelor de asigurări şi a francizei de alternative a afacerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO