Burse - Fonduri mutuale

Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul fraudării BIR

 Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul fraudării BIR

Autor: Lupasteanu Catalin

04.04.2011, 19:01 20

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, luni, pe DinelStaicu la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudăriiBăncii Internaţionale a Religiilor (BIR), instanţa reducând cucinci ani pedeapsa primită de acesta la Tribunalul Capitalei.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a redus de la 12 la şapte ani deînchisoare cu executare şi pedepasa primită la Tribunalul Bucureştide fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR)Ion Popescu, în dosarul în care este acuzat de o fraudă de cincimilioane de euro.

De asemenea, Radian Răceală, fost director al Direcţiei decreditare din BIR, a fost condamnat definitiv la cinci ani deînchisoare cu executare, pedeapsa în cazul acestuia fiind redusă cuun an.

În cazul Vioricăi Duţu, fost şef serviciu creditare la BIR,Curtea de Apel Bucureşti a dispus condamnarea la patru ani deînchisoare cu suspendare, cu termen de încercare de nouă ani. LaTribunalul Bucureşti, Viorica Duţu fusese condamnată la şase ani deînchisoare cu executare.

În dosarul fraudării BIR, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, în 16decembrie 2010, pe Dinel Staicu şi Ion Popescu la 12 ani deînchisoare cu executare, iar pe Radian Răceală şi Viorica Duţu laşase ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului a fostcontestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, care luni a decisdefinitiv în acest dosar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO