Burse - Fonduri mutuale

Discursul lui Trump s-a auzit cu ecou în Europa: Acţiunile europene au scăzut la minimul ultimei luni

Discursul lui Trump s-a auzit cu ecou în Europa:...

Autor: Ştefan Stan

23.01.2017, 15:30 798

Acţiunile europene au scăzut, în condiţiile în care titlurile care au crescut de la alegerea lui Trump ca preşedinte al Statelor Unite au scăzut în urma discursului său de la inaugurare, scrie Bloomberg.

Exportatorii au scăzut de asemenea, în condiţiile în care dolarul s-a depreciat în raport cu euro, iar remarcile lui Trump au stârnit îngrijorări legate de protecţionism. Băncile şi producătorii de maşini, printre cei mai buni performeri de la victoria lui Trump din noiembrie, au avut cele mai mari declinuri, la fel ca acţiunile din energie, pe fondul unei scăderi a preţului petrolului.

Investitorii au devenit mai reticenţi la risc, după ce au crescut acţiunile pe fondul optimismului că politicile lui Trump vor duce la o creştere economică accelerată. Indicele Vstoxx al volatilităţii din zona eruo a explodat cu 8,9%, la cel mai ridicat nivel din ultima lună.

Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 0,24%, în Marea Britanie, indicele FTSE 100 a scăzut cu 0,51%, la Frankfrut DAX a înregistrat un declin de 0,32%, la Paris CAC 40 a scăzut cu 0,30%, în timp ce indicele Ibex 35 al Spaniei a scăzut cu 0,49%.

La Bucureşti, indicele BET a scăzut cu 0,14%, cel mai mare declin fiind înregistrat de OMV Petrom, care a scăzut cu 1,04%. Banca Transilvania şi BRD SocGen au crescut, cu 0,44%, respectiv 0,72%.    

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO