Burse - Fonduri mutuale

Dividendele şi profitul peste aşteptări au urcat Zentiva în topul câştigurilor: peste 50%

Dividendele şi profitul peste aşteptări au urcat Zentiva în topul câştigurilor: peste 50%

Autor: Ioana Tudor

04.12.2014, 00:05 482
Acţiunile producătorului de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD) au adus anul acesta cel mai mare randament de pe bursă din rândul producătorilor de medicamente cotaţi la BVB, de 51% incluzând şi dividendele.
 
Analiştii consideră că evoluţia acţiunilor SCD din acest an s-a datorat rezultatelor financiare bune obţinute de companie în acest an, politicii stabile de plată a dividendelor, precum şi consolidării poziţiei grupului ING în acţionariat.
 
Din evoluţia acţiunilor Zentiva investitorii au marcat un randament de 44,3% pe parcursul acestui an. Compania a plătit acţionarilor dividende brute de 0,072 lei pe acţiune din profitul făcut anul trecut, ceea ce înseamnă un randament total de 51%.
 
„Titlurile Zentiva au fost susţinute în primul rând de rezultatele foarte bune din anul curent, mai ales de cele din trimestrul al treilea, când profitul a crescut cu 78% pe fondul unor venituri mai mari cu aproape 50% faţă de perioada similară a anului trecut. După rezultate, în numai o săptămână titlurile au câştigat aproape 18% din valoare“, a afirmat Daniela Ropotă, analist la firma de brokeraj Intercapital Invest.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO