Doar patru companii din IT&C, sector care are 6% din economia românească, sunt listate la Bucureşti. De ce?

18 iun 2018 Autor: Liviu Popescu

Marius Pandele, analist Prime Transaction: În primul rând, dezvoltarea sectorului IT s-a făcut mai degrabă pe baze antreprenoriale, cu foarte multe firme mici şi chiar liber-profesionişti

Analiştii susţin că este greu de găsit un motiv pentru care nu sunt mai multe companii din IT la bursa româneasca, însă sunt câţiva factori care pot explica în mare măsură această situaţie.

Digi Communications, Bittnet Systems, Ascendia şi Life is Hard sunt singurele companii din domeniul IT&C, o industrie de circa 9 miliarde de euro, listate la Bursa de Valori Bucureşti, toate patru venind doar în ultimii trei ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.06.2018

 
Cuvinte cheie:
companii
, bucuresti
, it
, economia romaneasca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide