Burse - Fonduri mutuale

Două fonduri private au marcat câştiguri de 30% în euro pe an

Două fonduri private au marcat câştiguri de 30% în...

Autor: Roxana Pricop

07.03.2016, 00:07 809
Matador şi Herald, fonduri închise de investiţii administrate de societatea Atlas Asset Management, au înregistrat cele mai mari randamente în ultimele 12 luni, de 31%, respectiv 27% în euro.

Câştigul obţinut de investitorii în aceste fonduri este de până la 30 de ori mai mare decât dobânda bancară, în condiţiile unui risc ridicat al investiţiei.

„Matador a urmărit construirea treptată a unui portofoliu de acţiuni cu accent pe sectorul financiar, ca poziţionare pe termen mediu–lung având în vedere potenţialul de creştere al acestui sector. Fondul şi-a păstrat o expunere pe acţiuni până la un nivel situat în jurul valorii de 65% din active. Pentru circa 20% din active s-au utilizat instrumente financiare derivate având ca suport perechi valutare care au obţinut randamente ridicate datorită aprecierii dolarului american şi a francului elveţian faţă de euro“, potrivit raportului pe primul semestru 2015 publicat de administrator.

Fondurile închise de investiţii, destinate investitorilor cu apetit ridicat pentru risc, au ajuns la active nete de 441 milioane de lei la finalul lunii ianuarie, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO