Burse - Fonduri mutuale

Două treimi din companiile străine care se tranzacţionează la Bucureşti înregistrează scăderi ale profitabilităţii în S1/2019. Companiile străine de la BVB sunt toate germane

Două treimi din companiile străine care se...

Autor: Tibi Oprea

22.08.2019, 08:33 436

♦ Dintre cele 15 companii străine, două au trecut pe pierdere, una a trecut pe profit şi doar trei înregistrează creşteri ale profitabilităţii în S1/2019.

Nouă companii străine dintre cele 15 care se tranzacţionează la Bursa de la Bucureşti pe segmentul internaţional înregistrează scăderi ale profitului în primul semestru din 2019, de la minus 6% la minus 81,3%, în timp ce două com­pa­nii au trecut pe profit, una a trecut pe pierdere şi doar trei emitenţi înregistrează creşteri ale profita­bilităţii, potrivit calculelor ZF făcute pe baza rezul­ta­telor financiare ale companiilor aferente S1/2019.

Economia germană a consemnat o scădere sensibilă în prima jumătate a anului 2019, lucru care se reflectă şi la nivelul rezultatelor raportate de companiile germane, în timp ce România a înregistrat o creştere a economiei în această perioadă de timp. Analiştii spun că marele avantaj al pieţelor de frontieră este faptul că nu se aliniază sau se aliniază parţial la trendurile din afară, astfel că, în timp ce rezultatele companiilor româneşti de la BVB au fost în medie peste aşteptările pieţei, multe companii nemţeşti listate au încheiat primele şase luni din acest an cu scăderi ale profitabilităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO