Burse - Fonduri mutuale

După ce s-au schimbat CEO-ul şi preşedintele CA, CFO-ul Meta Estate Trust pleacă din octombrie pentru a se implica în alte proiecte

După ce s-au schimbat CEO-ul şi preşedintele CA,...

Autor: Tibi Oprea

10.08.2023, 18:28 623

Meta Estate Trust (simbol bursier MET), companie de tip holding din sectorul imobiliar, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că Raluca Drăgan îşi va încheia mandatul de director financiar începând cu 9 octombrie 2023 „urmând să se implice în noi proiecte profesionale”. Cu o experienţă de peste 18 ani în aria financiară, atât în consultanţă, cât şi în industria de real estate, Raluca Drăgan a avut rol esenţial în atingerea obiectivelor financiare ale holdingului.

„Îi mulţumim Ralucăi pentru eficienţa cu care a condus echipa financiară, jucând un rol esenţial în realizarea obiectivelor de creştere şi profitabilitate. În ceea ce priveşte viitorul companiei noastre, suntem hotărâţi să ne menţinem angajamentul pentru excelenţă luat faţă de acţionari, în acest sens urmând să aducem în echipa noastră, pentru poziţia de CFO, o persoană cu pregătirea, experienţa şi calităţile necesare continuării muncii depuse de Raluca Drăgan în această poziţie”, spune Alexandru Bonea, CEO.

Alexandru Bonea a preluat funcţia de director general recent în locul lui Oriol Casellas Deig, care va rămâne în echipă ca director general adjunct şi va coordona activitatea operaţională. Tot în ultima perioadă compania a anunţat şi schimbarea preşedintelui consiliului de administraţie, Teodor-Cristian Cartianu venind în locul lui Eugen Voicu.

„După o perioadă în care am contribuit la stabilirea şi implementarea strategiei companiei din rolul de CFO, este timpul să mă îndrept către o nouă provocare profesională. În timpul petrecut în cadrul Meta Estate Trust, am avut prilejul de a face parte dintr-o echipa deosebită ce a fost concentrată pe realizarea obiectivelor propuse. Sunt recunoscătoare pentru sprijinul şi încrederea acordate, precum şi pentru toate oportunităţile avute în această perioadă. Împreună, am atins obiectivele asumate şi am depăşit provocări complexe, reuşind listarea companiei pe piaţa de capital în ciuda unui moment de piaţă dificil, cât şi atingerea unor rezultate financiare foarte bune. Cred cu tărie că Meta Estate Trust este o companie cu potenţial deosebit. Voi susţine în continuare planurile companiei din postura de acţionar”, spune Raluca Drăgan.

Meta Estate Trust are o capitalizare de 72,2 mil. lei, după ce acţiunile MET au scăzut cu 7,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 15 mil. lei, arată datele BVB.

Holdingul a încheiat anul 2022 cu un profit net de 6,5 mil. lei, de la o pierdere de 2,4 mil. lei în 2021, la venituri totale de 21,7 mil. lei, comparativ cu 3,1 mil. lei în anul anterior. Raportul financiar aferent S1/2023 urmează a fi publicat la BVB pe 30 august 2023, potrivit datelor bursei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO