Burse - Fonduri mutuale

După finanţarea prin SeedBlink şi de la investitori ancoră, clubul de fotbal Dinamo vrea să emită şi obligaţiuni corporative de 4 mil. euro pentru a atinge ţinta necesară de 13,8 mil. euro

După finanţarea prin SeedBlink şi de la investitori...

Autor: Tibi Oprea

21.06.2023, 16:06 1937

Prin proiectul #Dinamo2028, care îşi propune ca în următorii 5 ani clubul să devină cel mai iubit şi respectat din România, Red&White Management SA (RWM) vrea să atragă injecţii de capital de 13 mil. euro pentru transferurile viitoare de jucători, investiţii în infrastructura sportivă, cât şi pentru pre-finanţarea capitalului de lucru necesar derulării proiectului până în 2026, când se estimează că FC Dinamo 1948 va deveni profitabil.

În acest sens, RWM, compania care deţine 80,7% din clubul Dinamo 1948, derulează în aceste zile o finanţare de 1,95 mil. euro prin platforma de crowdfunding SeedBlink prin vânzarea unui pachet de 12,4% din acţiuni, procent care corespunde cu evaluarea proiectului la momentul actual (înainte de rundă), de 13,8 mil. euro. La această sumă, reprezentanţii companiei spun că se adaugă sume deja comise din partea investitorilor ancoră care ar ajunge la un total de 4,4 mil. euro.

Conform previziunilor actuale ale proiectului, valoarea companiei este previzionată a atinge 53.7Mn Euro, o creştere de peste 3 ori, bazată pe trei piloni cheie: creşterea performanţei sportive după cele mai moderne practici din fotbalul internaţional, crearea celei mai puternice şi loiale comunităţi de suporteri şi un management profesionist, care să asigure o guvernanţă corporativă echilibrată a clubului.

După finalizarea rundei actuale de finanţare prin SeedBlink, RWM planifică atragerea unui capital suplimentar de 4 mil. euro prin investitori ancoră şi plasament privat şi alţi 4 mil. euro prin emisiune de obligaţiuni corporative până la iunie 2024. „Pentru protejarea investitiei tuturor investitorilor, compania a prevăzut aplicarea unui mecanism de anti-diluare la momentul de exit, pentru contrabalansarea diluărilor din următoarele majorări de capital”, menţionează RWM într-un comunicat.

Ȋn conferinţa de presă dedicată lansării rundei publice de finanţare, desfăşurată la Muzeul Fotbalului, compania a anunţat în premieră un număr limitat de pachete de beneficii pentru primii 240 de investitori prin SeedBlink. Acestea cuprind bilete şi abonamente pentru meciurile disputate pe Arena Naţională în sezonul 2023-2024 şi mai multe obiecte colectibile, în ediţie limitată, precum şi certificate care să ateste calitatea de investitor în club.

„Până în prezent, am atins borne importante asumate, cum ar fi aprobarea planului de reorganizare modificat de către adunarea generală a creditorilor, asigurarea condiţiilor necesare susţinerii performanţei sportive în vederea calificării în SuperLiga şi îndeplinirea condiţiilor necesare obţinerii licenţei pentru sezonul următor. Aceste lucruri au fost posibile pentru că toate persoanele implicate au format o echipă, care a tras în aceeaşi direcţie. Ȋn prezent, provocarea noastră este ridicarea interdicţiei transferurilor în timp util pentru pregătirea lotului în următorul sezon, confirmarea planului de reorganizare şi atragerea cât mai multor suporteri, iubitori de fotbal şi ai sportului în general, în proiectul #Dinamo2028”, a spus Eugen Voicu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Red&White Management.

 

Citiţi aici mai multe detalii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO