Burse - Fonduri mutuale

După minimele record de joi, bursele europene revin pe plus în şedinţa de vineri ca urmare a interzicerii short-sellingului cu acţiuni din Italia şi Spania de către unii operatori

După minimele record de joi, bursele europene revin pe...

Autor: Tibi Oprea

16.03.2020, 00:05 602

♦ Indicele Italian FTSE MIB, cea mai mare creştere din Europa, de 6,5% ♦ La polul opus, indicele german DAX, cu plus 0,2%.

După ce au înregistrat joi minime record, bursele europene au revenit pe creştere în şedinţa de vineri după ce unii operatori bursieri au anunţat o interdicţie a short selling-ului (vânzării în lipsă) – respectiv pariurile că pieţele vor scădea.

Short selling-ul este o strategie de tranzacţionare ce presupune vânzarea unei acţiuni care nu este în proprietatea unui investitor cu scopul de a o cumpăra ulterior la un preţ mai mic pentru a obţine profit din diferenţă. Cum în ultimele două săptămâni investitorii au tranzacţionat impulsiv şi mai activ decât de obicei ca urmare a panicii generate de criza COVID-19, cei care adoptă această strategie au pariat pe trendul negativ al burselor din ultimele zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO