Burse - Fonduri mutuale

Eco Euro Doors, filială a holdingului Roca Industry, a cumpărat 70% din capitalul social al Workshop Doors, companie de afaceri de 11 mil. euro anul trecut

Eco Euro Doors, filială a holdingului Roca Industry, a...

Autor: Eduard Ivanovici

18.08.2023, 18:44 528

Producătorul român de uşi Eco Euro Doors, filială a holdingului de materiale de construcţii Roca Industry (ROC1), a semnat un contract de vânzare-cumpărare pentru achiziţia a 70% din capitalul social al producătorului de uşi de interior Workshop Doors, potrivit unui raport publicat vineri la Bursă.

Prin această nouă achiziţie, Roca Industry – lansat de Roca Investments – vrea să extindă capacitatea de producţie a Eco Euro Doors şi să diversifice gama de uşi cu produse noi şi competitive pe piaţa din România. Tranzacţia se va finaliza până la finele lui 2023, valoarea acesteia nefiind însă specificată în raport.

„Reamintim faptul că Workshop Doors este o societate activă din anul 2009 pe piaţa uşilor de interior din regiune, având două facilităţi de producţie, în Reghin şi Petelea. Cu 184 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro (la finalul anului 2022), compania exportă un procent considerabil din producţia proprie. De asemenea, în conformitate cu termenii şi condiţiile tranzacţiei, EED are posibilitatea achiziţionării unui pachet suplimentar de 30% din părţile sociale emise de Workshop Doors”, scriu reprezentanţii Roca.

Holdingul Roca Industry anunţă o cifră de afaceri de 290 mil. lei la jumătatea anului, în creştere cu 5,7% faţă de S1/2022