Burse - Fonduri mutuale

Electrica a scăzut în doar patru zile sub preţul din oferta de listare

Electrica a scăzut în doar patru zile sub preţul din oferta de listare

Optimismul primei zile de tranzacţionare a acţiunilor Electrica s-a evaporat rapid

Autor: Adrian Cojocar

11.07.2014, 00:05 530
Titlurile distribuitorului de ener­gie Electrica Bucureşti (EL) au avut cea mai slabă evoluţie dintre ofertele derulate pe bursă în ultimii ani, acestea coborând într-un timp foarte scurt, de doar patru zile, sub preţul la care investitorii au cumpărat acţiuni în oferta de listare a companiei.
 
Spre sfârşitul şedinţei de ieri acţiunile Electrica înregistrau un declin de 1,8%, la un preţ de 10,8 lei/acţiune, ceea ce înseamnă că investitorii care au sub­scris la ofertă au pierdut până în pre­zent circa 35 mil. lei (8 mil. euro). Evo­luţia a venit pe un declin gene­ra­li­zat la nivelul pieţei, majoritatea acţiunilor din piaţă consemnând scăderi moderate, iar indicele BET pierdea 1,6% din valoare.
 
Doar pentru apro­ximativ 11,22 milioane de acţiuni din totalul de 177,1 milioane de acţiuni achiziţionate în oferta Electrica in­vestitorii au bene­ficiat de o „reducere“ de 5% faţă de preţul din ofertă, respectiv au plătit un preţ diminuat de 10,45 lei/acţiune. Restul de aproape 166 milioane de titluri au fost achiziţionate la preţul de ofertă, de 11 lei/acţiune, iar cei care au cumpărat la acest preţ au pierdut după patru zile de la listarea companiei pe bursă circa 1,8% din bani.
 
Principalii vânzători din primele zile de listare au fost investitorii care au primit acţiuni la preţ redus şi au fost mai tentaţi să-şi marcheze profiturile. Aceştia înregistrează şi în prezent un câştig brut de 3,3% faţă de preţul la care au cumpărat titluri, chiar dacă preţul este mai coborât decât preţul „oficial“ al ofertei.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9126
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.6804
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.6911
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9667