Burse - Fonduri mutuale

Electrica, venituri de 5,6 mld. lei în 2018 şi un profit net de 230 mil. lei. Cel mai slab T4 din 2012 încoace, minus 85 mil. lei

Autor: Liviu Popescu

01.03.2019, 00:07 665

♦ „Situaţia fundamentală a companiei nu s-a modificat şi probabil că din raportul anual vom vedea şi factorii care au determinat un rezultat mai slab în T4“, spun brokerii ♦ Electrica a avut cel mai slab T4 din ultimii şase ani.

Grupul Electrica, cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a înregistrat afaceri de 5,6 miliarde de lei în 2018, în uşoară urcare faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a apreciat cu 34%, la 230 mil. lei.

Grupul cuprinde filialele de distribuţie şi de furnizare a energiei electrice şi compania mamă-Electrica SA, emitent listat la bursa de la Bucureşti. În cazul grupului, cea mai mare parte a activităţilor este generată prin intermediul filalelor Electrica. Rezultatele financiare ale filialelor pot influenţa direct acţionarii companiei mamă şi implicit valoarea de piaţă a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO