Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Chromosome Dynamics se listează la BVB în a doua săptămână din luna mai. Mugurel Gabriel Ionel, CEO: Free float-ul va fi de 25,14%. Compania vrea să iasă cu soluţia Agrobazar pe pieţe extern

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

20.04.2022, 07:38 308

De la lansare, aceasta a generat vânzări de circa 500.000 de euro.

După plasamentul privat de 3,4 mil. lei încheiat toamna trecută, Chromosome Dynamics, dezvoltator de soluţii IT & AI pentru agrobusiness, plănuieşte să se listeze pe Bursa de Valori Bucureşti în a doua săptămână a lunii mai, spune Mugurel Gabriel Ionel, CEO şi acţionar majoritar.

„Ne-am propus ca în prima jumătate a lunii mai să ne listăm. A fost un proces puţin mai greoi deoarece a trebuit să avem rezultatele auditate şi votate în AGOA, respectiv în AGEA. Am validat absolut totul, am avut OK-ul de la BVB, urmează să aibă loc şedinţa Comisiei de admitere la tranzacţionare, iar în a doua săptămână a lunii mai o să fim listaţi“, a afirmat CEO-ul la ZF Deschiderea de Astăzi. Mugurel Ionel adaugă faptul că free float-ul la bursă va fi de 25,14% şi că politica de remunerare a acţionarilor, la care au început deja să lucreze, va fi disponibilă pentru toate persoanele interesate în curând.

De la lansare, compania a generat vânzări de aproximativ 500.000 de euro prin marketplace-ul Agrobazar, numărând peste 10.000 de conturi de clienţi. Anul trecut, Chromosome a înregistrat o cifră de afaceri de 4,76 milioane de lei şi un profit de 970.000 de lei, marja de profit ajungând în medie la 30%.

„Pentru anul acesta, ne-am propus să atingem o cifră de afaceri de 8 milioane de lei din Agrobazar. Lucrăm încă de anul trecut (la extinderea pe pieţele externe – n. red.). Trebuie să adaptăm soluţia Agrobazar la pieţele externe deoarece România este o ţară atipică atunci când vine vorba de modul în care se desfăşoară lucrurile, fie ele şi online. Cercetăm în perma­nenţă şi rămânem în legătură cu cola­boratorii noştri din afara ţării. Facem paşi în direcţia externalizării şi internaţionalizării produsului Agrobazar în cel mai scurt timp posibil“, afirmă Mugurel Ionel.

Chromosome Dynamics a fost creată în 2020 de Mugurel Gabriel Ionel, care a făcut parte anterior din echipa conglomeratului agroalimentar Norofert, unde a ocupat funcţia de director executiv.

 

Alte declaraţii ale CEO-ului:

♦ Despre Spell BOX:

Spell BOX este primul nostru proiect cu care ieşim în piaţă, pe lângă Agrobazar, fiind un instrument inovativ, unic la nivel european. Este vorba de o soluţie de tip hardware, bazată pe inteligenţă artificială şi machine learning care, prin modul în care este construit, oferă în timp real fermierilor posibilitatea să afle bolile, dăunătorii, carenţele şi toxicităţile cu care se luptă culturile lor agricole.

Monetizarea va fi de tip SaaS – companiile distribuitoare ne vor plăti un abonament anual pentru fiecare device care va ajunge într-o fermă a unui client. Un abonament anual ajunge la 500 de euro. Vizăm să ieşim în cel mai scurt timp posibil cu Spell BOX în afara ţării.

♦ Utilizarea banilor din plasament:

Imediat după plasamentul privat am început să investim deoarece proiectele erau pregătite pentru aceste investiţii, le-am gândit în aşa fel încât să le putem scala uşor şi să putem să le dezvoltăm în termenul promis investitorilor. Mare parte din fonduri au mers în direcţiile pe care le-am stabilit de la bun început în memorandum. Proiectele deja au început să fie dezvoltate, cu o parte din ele am ajuns la 100%.

♦ Despre companie:

Avem două canale extrem de importante care generează cash-ul şi profitul companiei: Agrobazar, marketplace-ul agroindustrial pe care l-am lansat anul trecut, şi linia de business de consultanţă pentru companii medii şi mari de distribuţie de input-uri.

Agrobazar este un generator permanent de cash deoarece are o gamă extrem de variată de produse, iar consultanţa ne asigură profiturile şi conexiunea permanentă cu distribuţia şi piaţa inputurilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO