Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Răzvan Dumitrescu, BERD: Cred că raliul de Crăciun a început deja în luna noiembrie şi va continua şi în decembrie. BERD este al doilea cel mai mare investitor instituţional al Băncii Transilvania

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

09.12.2020, 17:15 158

Răzvan Dumitrescu, Prin­cipal, Capital Mar­kets Development în cadrul Băncii Euro­pene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional din economia românească, consideră că raliul de Crăciun pe burse a început deja în luna noiembrie şi se aşteaptă ca trendul să se menţină  şi în decembrie.

„Cred că raliul de Crăciun a început deja în luna noiembrie. Dacă ne uităm la MSCI All Country World Index, luna noiembrie a fost, ţinând cont de datele istorice, una dintre cele mai performante, cu aproximativ 12% randament. Acest lucru s-a resimţit atât la nivelul bursei locale, cât şi la nivel internaţional. Aici putem menţiona inclusiv un research al Bank of America, ce identifică un nou inflow de capital către equity funds în SUA de aproximativ 89 de miliarde de dolari, iar asta doar în primele trei săptămâni din noiembrie. Aceste semnale ne demonstrează că există o corelaţie şi cred că trendul rămâne pozitiv. Poate la nivel de moment sau de intensitate nu suntem la acelaşi nivel, însă per total cred că raliul va continua şi în decembrie“, spune el.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO