Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Sezonul de raportări financiare la Bursă s-a încheiat. Care sunt primele impresii pe care le are Horia Gustă, CEO Certinvest

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Sezonul de raportări financiare la Bursă s-a încheiat. Care sunt primele impresii pe care le are Horia Gustă, CEO Certinvest

Horia Gustă, CEO Certinvest: Pe piaţa AeRO au fost creşteri mari, sigur că este normal să fie şi corecţii. Totuşi, trebuie să luăm în calcul că piaţa AeRO este una volatilă, în care este mult retail şi cu aşteptări de emitenţi noi. Iată că în ultimii doi ani, doar aici au venit emitenţi noi, de unde a făcut pasul către piaţa reglementată doar Bittnet până acum. Este o perioadă de corecţii care se potriveşte oarecum cu pieţele internaţionale, dar nu cred neapărat că sunt legate. Cred că este o dezvoltare normală a unei pieţe cu volume în principal reduse cu excepţia primelor şedinţe de tranzacţionare.

Autor: Tibi Oprea

03.03.2021, 00:07 1164

♦ În aprilie, marile companii listate au AGA pentru aprobarea rezultatelor financiare şi a dividendelor ♦ Startul este dat de Bursa de Valori Bucureşti, pe 19 aprilie, fiind urmată de BRD şi Romgaz pe 22 aprilie.

Horia Gustă, director general al societăţii de administrare de investiţii Certinvest, spune că în urma rezultatelor finan­ciare anuale preliminare publicate de marile companii de la Bursa de Valori Bucureşti vede un potenţial în privinţa celor din sectoarele financiar-bancar şi energetic.

„Cred că sectorul financiar o să aibă un impact pozitiv în perioada următoare. Să nu uităm că acest sector a fost lovit anul trecut destul de mult şi aici este o zonă pe care o văd cu potenţial. Pe de altă parte, evoluţia puternic pozitivă a preţurilor materiilor prime a influenţat puternic acţiunile din sectorul energetic şi materii prime, aceasta fiind o altă zonă pe care o văd cu potenţial în perioada următoare. Cred că aceste trenduri pe cele două sectoare nu vor fi perturbate până la modificarea semnificativă a politicilor monetare adoptate de băncile centrale. Văd un potenţial în zonele financiar şi energetic în perioada următoare“, spune Horia Gustă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO