Burse - Fonduri mutuale

Emoţii pentru doamnele Zgonea, Chiţoiu şi Scutaru

Mircea Ursache (stânga), vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital al ASF: Merg mai departe cu directorii pe care îi am pentru că nu am motive să fac concurs. Directorii sunt oameni profesionişti, nu au nicio culoare politică. În plus legea a spus că ASF preia cu totul patrimoniul şi angajaţii CNVM, posturile şi salariile acestora sunt bugetate.
Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte al ASF: Fără îndoială că vom da concurs pentru toate posturile de directori din cadrul ASF, deocamdată lucrăm la organigramă care va fi gata în câteva săptămâni. Foştii directori sunt numiţi doar interimar pe aceste poziţii. Încă nu a fost stabilită o dată la care vor fi organizate aceste concursuri.

Mircea Ursache (stânga), vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital al ASF: Merg mai departe cu directorii pe care îi am pentru că nu am motive să fac concurs. Directorii sunt oameni profesionişti, nu au nicio culoare politică. În plus legea a spus că ASF preia cu totul patrimoniul şi angajaţii CNVM, posturile şi salariile acestora sunt bugetate. Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte al ASF: Fără îndoială că vom da concurs pentru toate posturile de directori din cadrul ASF, deocamdată lucrăm la organigramă care va fi gata în câteva săptămâni. Foştii directori sunt numiţi doar interimar pe aceste poziţii. Încă nu a fost stabilită o dată la care vor fi organizate aceste concursuri.

Autor: Ciprian Botea

30.05.2013, 21:26 2297

Trei soţii ale unor reprezentanţi de vârf din politică - Laura Chiţoiu, Luiza Scutaru şi Cristina Zgonea –, care ocupă poziţii de director şi director adjunct în cadrul unor departamente din Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), au emoţii în aceste zile, când se împart posturile în noua Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF).

Laura Chiţoiu, soţia ministrului de finanţe liberal Daniel Chiţoiu, lucrează ca director la CSA de cinci ani, iar în 2011 a încasat un salariu de 226.600 de lei (51.200 de euro), ceea ce echivalează cu un venit lunar de 4.300 de euro. Daniel Chiţoiu este şi acţionar fondator al companiei de asigurări EximAsig, controlată de stat.

Luiza Scutaru, soţia deputatului liberal de Buzău George Scutaru, este director adjunct în cadrul departa­mentului de resurse umane din CSA, iar în 2011 a încasat un salariu 164.600 de lei (37.200 de euro), adică echiva­lentul a 3.100 de euro pe lună. Ea este angajată la CSA din 2005, după ce anterior a lucrat la BCR.

Cristina Zgonea este fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, membru PSD, şi ocupă o poziţie de membru în consiliul director al Institutului de Management în Asigurări, un organism aflat în subordinea CSA care se ocupă cu pregătirea angajaţilor din companiile de asigurări. Ea a fost anterior asistent universitar.

CSA nu a răspuns până la închiderea ediţiei unei soli­citări a ZF privind criteriile pe baza cărora au fost selectate cele trei angajate şi nici dacă acestea vor ocupa vreo poziţie în viitoarea organigramă a ASF. Daniel Dăianu, prim-vice­preşedinte ASF, a declarat pentru ZF că va fi organizat un concurs pentru toate posturile de directori din cadrul ASF.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 31.05.2013

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO