Burse - Fonduri mutuale

Erste: Români au o reţinere în a investi în fonduri deoarece cred că îţi trebuie o sumă mare de bani

Dragoş Neacşu, CEO  al Erste Asset Managemet: 

„Mitul greşit al sumei mari de bani şi lipsa informaţiilor sunt principalele bariere în calea neparticipării  într-un fond de investiţii“.

Dragoş Neacşu, CEO al Erste Asset Managemet: „Mitul greşit al sumei mari de bani şi lipsa informaţiilor sunt principalele bariere în calea neparticipării într-un fond de investiţii“.

Autor: Dan Grigore Ivan

20.07.2016, 00:05 968

Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, cu o cotă de piaţă de 33%, a întreprins un studiu privind raportarea românilor la fondurile de investiţii, lansând un ghid numit „România Investeşte“ prin care îşi propune să explice ce înseamnă şi cum funcţionează un fond de investiţii.

Rezultatele studiului arată că motivul principal pentru care există o reţinere în a plasa economiile în fonduri de investiţii îl reprezintă credinţa conform căreia pentru a putea investi într-un astfel de fond, este nevoie de o sumă însemnată de bani.

La polul opus, principalul motiv pentru care românii se îndreaptă către fondurile de investitţii îl reprezintă protecţia financiară şi gradul de linişte mai ridicat pe care le presupune plasarea capitalului în astfel de fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO