Burse - Fonduri mutuale

Erste suplimentează oferta de structurate

Erste suplimentează oferta de structurate

Autor: Roxana Pricop

08.12.2015, 00:03 385

Depozitarul Central a înregistrat în sistemul de com­pen­sare-decontare şi re­gistru opt noi produse structurate emise de Erste Group Bank, dublu lis­tate la BVB şi Bursa de Va­lori din Viena, prin care inves­ti­torii îşi pot lua expunere pe apre­cierea petrolului, a in­dicelui german DAX, a co­taţiei argin­tului şi a in­dicelui american S&P 500. În perioada urmă­toare, aceste certificate vor intra la tranzacţionare pe bursa de la Bucureşti. Cer­tifi­ca­tele Erste sunt din cate­goria turbo şi au ca­rac­teristicile „long“ sau „short”, fiind produse in­vesti­ţio­na­le cu risc ridicat prin care in­vestitorii îşi pot lua expunere pe apre­cierea (long) sau deprecierea (short) a activului suport.

Volatilitatea ridicată de pe bursele externe a fost de bun augur pentru tranzacţiile cu produse structurate, care au urcat în acest an până la un total de 374 de milioane de lei, cu peste 60% mai mare decât rulajul înregistrat pe par­cursul între­gului an 2014.

Peste o sută de produse structurate se tranzacţionează în pre­zent la Bursa de Valori Bucureşti, acestea fiind emise de firma de brokeraj Bro­ker Cluj, Erste Bank şi Raiffeisen Bank din Austria. Mare parte din pro­dusele structurate sunt certifi­cate turbo, cu activ suport indici bur­sieri sau mărfuri.

Cele mai tran­zac­ţionate certificate sunt cele cu activ suport indicele german DAX, care în acest an s-a apreciat cu peste 10%. Spre comparaţie, indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a stagnat în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO