Burse - Fonduri mutuale

Evergent pune la bătaie aproape 10 mil. lei pentru a-şi răscumpăra acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti

Evergent pune la bătaie aproape 10 mil. lei pentru a-şi...

Autor: Eduard Ivanovici

16.10.2023, 11:15 1057

Grupul de investiţii financiare Evergent Investments (simbol bursier EVER), fosta SIF Moldova, a anunţat Bursa de Valori Bucureşti cu privire la iniţierea celei de a treia etape a programului de răscumpărare de acţiuni, ca urmare a unor decizii ale acţionarilor din aprilie, respectiv octombrie 2023.

Perioada de derulare este 16 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024, iar scopul programului constă în „respectarea obligaţiilor legale provenite din programele de tip stock option plan”, conform unui raport de la BVB.

Evergent vrea să răscumpere 0,4886% din capitalul social, adică 4,7 milioane de acţiuni la un preţ maxim de doi lei pe unitate, ceea ce înseamnă un total de 9,4 milioane de lei. Intermediarul operaţiunii este BT Capital Partners.

Compania a înregistrat un rezultat net consolidat de 44 de milioane de lei în S1/2023 (incluzând profitul net şi câştigul net realizat din vânzarea activelor financiare la valoarea justă prin alte elemente ale rezultatului global reflectat în rezultatul reportat), cu o valoare consolidată a activelor de 2,57 miliarde lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO