Burse - Fonduri mutuale

EXCLUSIV ZF Corporate. Brokerul de asigurare Millenium Insurance, deţinut majoritar de Autonom Services, se pregăteşte să se listeze la BVB la final de februarie

EXCLUSIV ZF Corporate. Brokerul de asigurare Millenium...

Autor: Eduard Ivanovici

23.02.2023, 00:00 427

Millenium Insurance Broker, companie al cărei acţionar majoritar este reţeaua de mobilitate Autonom Services, cu obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, se pregăteşte să se listeze pe piaţa locală de capital la finele lunii februarie, potrivit unor surse din piaţă.

Debutul pe segmentul AeRO ar avea loc după un plasament privat realizat toamna trecută, în urma căruia brokerul de asigurare-reasigurare a atras 4,2 milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru procesele de dezvoltare. Gradul de subscriere a fost de aproape 200%.

Grupul a vândut aproape 350.000 de acţiuni ordinare către 42 de investitori (31 persoane fizice şi 11 persoane juridice) prin intermediul unei majorări de capital social. Acţiunile reprezintă 20% din total şi au avut o valoare nominală de 0,28 lei pe acţiune şi o valoare de tranzacţionare de 12 lei pe acţiune. Diferenţa faţă de valoarea nominală reprezintă prima de emisiune.

BRK Financial Group (simbol bursier BRK) a fost selectat în calitate de consultant autorizat pentru acordarea asistenţei în procedurile necesare în relaţia cu Depozitarul Central, BVB, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Registrul Comerţului, astfel încât acţiunile societăţii să fie admise pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare.

„Piaţa AeRO este proiectată in principal pentru a lista companiile la început de drum şi care doresc să-şi finanţeze proiectele, şi/sau să-şi sporească vizibilitatea şi să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri”, reiese de pe site-ul companiei.

Grupul activează de peste 25 de ani în segmentul de brokeraj în asigurări şi este prezentă în 70 de localităţi din 35 de judeţe. Valoarea de piaţă anticipată la BVB este de circa 25 de milioane de lei.

Printre acţionarii semnificativi ai MIB se numără Autonom Internaţional (31,2%), Tudor Dimofte (18,1%), Ştefan Prigoreanu – preşedintele Consiliului de Administraţie (18,1%) şi Dorin Ivaşcu (15%), potrivit datelor de pe platforma Confidas.

Autonom Internaţional este prima divizie de investiţii a familiei Ştefan în companii semnificative din domeniul mobilităţii, cea mai reprezentativă fiind Autonom Services, furnizor integrat de servicii de mobilitate şi finanţare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO