Burse - Fonduri mutuale

EXCLUSIV ZF. NN Pensii nu mai are acţiuni Wirecard. 2 milioane de români nu sunt afectaţi de prăbuşirea cu până la 70% a procesatorului german de plăţi în şedinţa de joi

EXCLUSIV ZF. NN Pensii nu mai are acţiuni Wirecard. 2...

Autor: Liviu Popescu

18.06.2020, 21:00 6215

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii Pilon 2 din România, nu mai deţine acţiuni la procesatorul german de plăţi Wirecard, astfel că prăbuşirea de până la 70% în şedinţa de joi a Wirecard nu afectează cele 2 milioane de participanţi ai acestui fond, a transmis NN către ZF.

“Angajamentul pe care ni l-am asumat pentru fiecare dintre românii care deţin Pilonul 2 la NN ne obligă să investim responsabil banii pe care îi administrăm în numele lor. Misiunea noastră rămâne aceea de a le oferi o sursă suplimentara de venit pe care se pot baza la bătrâneţe. Astfel, precizăm că economiile pentru pensie administrate de NN Pensii în numele a peste 2 milioane de participanţi nu sunt afectate de evoluţia recentă a preţului acţiunilor acestui emitent, deoarece fondul de pensii Pilon 2 NN nu mai deţine acţiuni la Wirecard”, a transmis NN Pensii la solicitarea ZF.

ZF a scris astăzi că Wirecard, procesator german de plăţi electronice cu un birou şi în România şi care în raportul pe 2019 al NN Pensii, adică cel mai recent, apare ca investiţie de 130 mil. lei, s-a prăbuşit cu până la 70% la Bursa din Frankfurt şi a înregistrat cea mai proastă şedinţă de tranzacţionare a unei acţiuni din istoria indicelui DAX.

Ulterior publicării ştirii pe zf.ro, NN a transmis că nu mai deţine acţiuni, dar nu a răspuns la întrebarea ZF cu privire la data lichidării acestui plasament. Pilonul 2 publică semestrial structura detaliată a investiţiilor.

Acţiunile Wirecard s-au prăbuşit după ce compania a anunţat că lipsesc 1,9 miliarde de euro în numerar şi că “registre contabile false” ar fi putut fi puse la dispoziţia companiei de audit de către o terţă parte, scrie Financial Times.

Valoarea de piaţă a Wirecard, care a crescut până la mai mult de 24 miliarde euro când a intrat în structura indicelui DAX 30 din Germania în urmă cu doi ani, s-a prăbuşit joi la mai puţin de 3,8 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO