Exit-ul făcut de FP la Conpet urcă firma cehă Wood&Co pe primul loc în topul brokerilor

2 dec 2014 Autor: Ioana Tudor

Firma cehă de brokeraj Wood & Company Financial Services a intermediat în noiembrie tranzacţii cu acţiuni în valoare de 299,3 mil. lei (68 mil. euro), reprezentând aproape 23% din rulajul cu acţiuni de pe bursă, şi a trecut pe prima poziţie la lună pentru prima dată în acest an.

Wood&Co a fost coordonator global unic şi bookrunner al tranzacţiei prin care Fondul Proprietatea (FP) a vândut în noiembrie 23,6% din compania de transport de produse petroliere Conpet Ploieşti (COTE). Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 99,8 milioane de lei.

Raportat la activitatea din primele unsprezece luni ale anului, cehii de la Wood s-au menţinut pe poziţia a treia, cu tranzacţii cumulate de 2,8 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de puţin peste 12%.

Wood & Co. este una dintre cele mai mari case de brokeraj din regiune şi este prima firmă de investiţii străină care a primit dreptul să tranzacţioneze la distanţă pe platforma bursei de la Bucureşti, în 2007.

Locul al doilea în topul brokerilor din luna noiembrie este ocupat de Swiss Capital din Bucureşti, care a stat în fruntea clasamentului pentru trei luni consecutiv. Swiss Capital a intermediat transferuri cu acţiuni de 248,7 mil. lei luna trecută, reprezentând 18,8% din piaţă. Cu excepţia lunilor iunie, iulie şi noiembrie, firma de servicii de investiţii financiare a fost cel mai activ broker de pe BVB, astfel că, raportat la primele 11 luni, se menţine pe prima poziţie, cu tranzacţii intermediate de 5,4 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de 23,7%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.12.2014

 
Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, conpet
, brokeri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide