Burse - Fonduri mutuale

Explozie a preţului acţiunilor Medlife pe fondul anunţului de majorare capital social cu actiuni gratuite. Acţiunile afişau la ora 11.00 un avans de aproape 18% la BVB

Explozie a preţului acţiunilor Medlife pe fondul anunţului de majorare capital social cu actiuni gratuite. Acţiunile afişau la ora 11.00 un avans de aproape 18% la BVB

Autor: Roxana Rosu

16.11.2020, 10:59 1335

Acţiunile Medlife au crescut puternic în debutul şedinţei de luni de la BVB şi afişau la ora 11.00 un avans de aproape 18%, la un preţ de 46,5 lei/titlu.

Evoluţia a fost determinată de anunţul publicat vineri de companie, prin care acţionarii sunt chemaţi pe 15 decembrie să aprobe printre altele majorarea capitalului social de la 5,5 milioane de lei la circa 33 mil. lei prin incorporarea rezervelor prin emisiunea de acţiuni noi.

“Majorarea de capital social se va realiza prin incorporarea rezervelor, iar acţiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acţionarilor societăţii înregistraţi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central - S.A. la data de 04.01.2021, stabilita ca data de înregistrare ("Data de Înregistrare"). Fiecare acţionar înregistrat în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central - S.A. la Data de Înregistrare va primi gratuit un număr de 5 acţiuni nou emise pentru fiecare acţiune deţinută la Data de Înregistrare”, se arată în convocatorul publicat la bursă.

Medlife propune acţionarilor ca 5 ianuarie 2021 să fie data plăţii.

Compania de servicii medicale a încheiat primele nouă luni ale anului cu afaceri de 770 milioane lei, în creştere cu 8,4%, în timp ce profitul net s-a majorat la 44 milioane lei, de la 19 milioane lei în perioada similară din 2019, avansul reprezentând translatarea creşterii profitului operaţional în rezultatul net.

 
AFACERI DE LA ZERO