Exporturile Antibiotice au crescut cu 7% în primul semestru

15 aug 2014 Autor: Ioana Tudor

Producătorul farmaceutic Anti­bio­tice Iaşi (ATB), controlat de stat prin Ministerul Sănătăţii, a realizat după pri­mele şase luni ale anului vânzări de 103,8 mil. lei (23,6 mil. euro) pe pia­ţa in­ter­nă, cu 5,1% peste cele din perioa­da si­mi­lară a anului trecut, iar exporturile au avansat cu 7%, la 46,8 mil. lei (10,6 mil. euro).
 
Antibiotice are în plan să îşi majo­re­ze afacerile prin intensificarea expor­tu­lui şi lansarea de produse noi, astfel că ţin­ta pentru anul 2016 este creş­terea ci­frei de afaceri la export la cel puţin 25 mil. euro. Antibiotice exportă produse fi­nite în 72 de ţări, fiind unul dintre prin­cipalii exportatori de pastile de pe piaţa locală.
 
Reprezentanţii companiei au afir­mat la începutul acestui an că unul dintre obiectivele compa­ni­ei este consolidarea poziţiei de lider mondial pentru sub­stan­ţa activă Nistratină, folosită în tra­ta­mentul infecţiilor fungice.
 
„Cantitatea de Ni­stra­tină exportată în primul semestru al anu­lui 2014 a fost cu 15% mai mare decât în anul prece­dent, prin­cipalele pieţe în creş­­tere fiind Asia şi Africa“, se ara­tă în raportul se­­mestrial pu­blicat de Anti­bio­tice pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.08.2014

 
Cuvinte cheie:
antibiotice
, exporturi
, crestere
, vanzari
, ministerul sanatatii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide