Burse - Fonduri mutuale

Exporturile au urcat afacerile Compa Sibiu cu 50%, la 121 mil. lei

Autor: Andrei Chirileasa

09.05.2011, 19:56 487

Producătorul de componente auto Compa Sibiu (CMP), unul dintrecei mai mari exportatori controlaţi de investitori români, aînregistrat în primul trimestru o creştere cu 50% a cifrei deafaceri, la 121,4 mil. lei (28,7 mil. euro).

Exporturile companiei au avansat cu aproape 60%, la 107 mil. lei(25,3 mil. euro), atingând 89% din cifra de afaceri.

În aceste condiţii, Compa a raportat un profit net de 8,84 mil.lei (2,1 mil. euro), de aproape cinci ori mai mare decât înperioada similară a lui 2010. O contribuţie semnificativă lacreşterea profitului a avut-o şi vânzarea, în luna februarie, aparticipaţiei deţinută în firma mixtă Styria Arcuri cătrepartenereul german, grupul Frauenthal Automotive Components.Tranzacţia a inclus şi un teren de 1.962 de metri pătraţi. Aceastătranzacţie a contribuit cu circa 2,65 mil. lei (24%) la profitulbrut realizat în primul trimestru, potrivit raportului trimestrialal companiei.

Compa Sibiu este una dintre puţinele companii privatizate prinmetoda Mebo (către salariaţi) care au reuşit să reziste şi chiar săcrească pe piaţă. În prezent, Asociaţia Salariaţilor deţine 54,6%din capital, dar în acţionariat se regăsesc şi fonduri străine deinvestiţii precum Artio Global (SUA) sau Hyposwiss Danube Tiger(Elveţia), dar şi investitori locali, precum SIF-urile.

Compa are o capitalizare de 110,7 mil. lei (27 mil. euro), încondiţiile în care acţiunile au crescut cu 23% de la începutulanului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO