Burse - Fonduri mutuale

Pe final de mai, TTS, cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, se pregăteşte să vândă acţiuni la Bursă în ceea ce ar putea fi cea mai mare listare din ultimii ani. Cine sunt cei 14 acţionari ai companiei, printre ei fiind şi un fost ministru de finanţe

Pe final de mai, TTS, cel mai mare transportator de...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2021, 00:07 3641

♦ Oferta vizează vânzarea de către TTS a până la 50% din acţiunile deţinute, respectiv un număr total de până la 15 milioane de acţiuni, în două tranşe: retail, care va fi de până la 2,25 milioane de acţiuni oferite, şi investitori instituţionali, care va fi de până la 12,75 milioane de acţiuni ♦ În 2020, vânzările TTS Grup au fost de 520 mil. lei cu EBITDA raportat de 114 mil. lei şi un profit net de 48 mil. lei, potrivit reprezentanţilor companiei.

Trade Transport Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, va lansa spre finele lunii mai o ofertă publică iniţială (IPO) pentru listarea la bursa de la Bucureşti prin vânzare a unui număr de maximum 15 milioane de acţiuni existente, reprezentând cel mult 50% din numărul total de acţiuni.

Din acţionariatul TTS fac parte 14 persoane fizice, inclusiv un fost ministru de finanţe. Mircea Mihăilescu are cea mai mare deţinere, respectiv 50,4% din capitalul social. „Toţi cei 14 acţionari vor vinde în mod proporţional din acţiunile deţinute“, au transmis reprezentanţii TTS la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO