Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Administratorii de fonduri vor să convingă clienţii băncilor să iasă din depozite şi să investească şi în alte instrumente financiare

Tanguy van de Werve, director general al Asociaţiei Europene a Administratorilor de Fonduri (EFAMA)

Tanguy van de Werve, director general al Asociaţiei Europene a Administratorilor de Fonduri (EFAMA)

Autor: Tibi Oprea

26.09.2019, 07:20 1588

Tanguy van de Werve, director general al Asociaţiei Europene a Administratorilor de Fonduri (EFAMA), care adună circa 15.200 de miliarde de dolari gestionate de aproximativ 62.000 de fonduri mutuale, consideră că provocarea acestei industrii este atragerea clienţilor care în prezent se orientează spre depozite bancare.

„Provocarea este să convingem clienţii băncilor să iasă din depozite şi să investească. Este foarte important să transmitem mesajele de la nivel local celor de la Comisia Europeană, ca industria locală şi toţi cei implicaţi să semnaleze provocări. Este nevoie de reglementări în conformitate cu specificul pieţei locale“, spune Tanguy van de Werve în cadrul unei conferinţe organizate miercuri de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Fondurile mutuale sunt instrumente de investiţii financiare care pot aduce pe termen lung randamente mai mare decât dobânda pentru un depozit bancar. În România însă astfel de instrumente financiare sunt încă nepopulare, deşi de exemplu cel mai performant fond de acţiuni a adus un randament de 20% în ultimele 12 luni, potrivit datelor AAF. Cel mai “popular“ fond de acţiuni ca număr de investitori are doar 3.000 de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO