Burse - Fonduri mutuale

Firma Agribusiness Germina, producător şi procesator de seminţe, vrea să vândă o staţie de procesare a porumbului din Vădeni, judeţul Brăila, către Rodbun Grup, la preţul de 650.000 euro

Firma Agribusiness Germina, producător şi procesator de...

Autor: Roxana Rosu

26.08.2021, 11:57 267

Firma Agribusiness Germina, producător şi procesator de seminţe, vrea să vândă o staţie de procesare a porumbului din Vădeni, judeţul Brăila, către Rodbun Grup, la preţul de 650.000 euro.

Vânzarea SUCP Vadeni a  fost propusă de Consiliul de Administraţie şi se află pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor din 28 septembrie.

Germina a fost înfiinţată în 2019 pe structura SEMROM Muntenia şi are activităţi de producţie în Brăila, Dâmboviţa, Tecuci şi Urziceni.  SEMROM a fost înfiinţat în 1990 în locul fostului ICCAS, reţea de centre pentru prelucrarea şi preluarea fondului de seminţe.

Compania a fost afectată negativă de seceta din 2020 şi s-a concentrat în 2021 pe lichidarea stocurilor de seminţe şi recuperarea creanţelor.  Germina a vândut în primul semestru locaţiile Aristide Pascal şi Brăila, înregistrând un venit de 7 milioane lei.

În plus, a efectuat  lucrări de refacere a infrastructurii la sucursalele din Urziceni, Dâmboviţa şi Prahova, în valoare de peste 250.000 lei.

Producătorul a încheiat primul semestru cu afaceri de 12 milioane lei şi un profit net de 1,2 milioane lei.

Grupul Rodbun, una din cele mai importante companii de agribusiness din România, lucrează circa 10.000 de hectare de pământ, având ferme în majoritatea regiunilor din ţară.

De asemenea, grupul are trei fabrici de procesare şi condiţionare sămânţă, o echipă de peste 500 de persoane şi 50 de magazine agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO