Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investiţii Broadhurst cere tragerea la răspundere a conducerii Oil Terminal

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

06.10.2014, 00:03 260

Fondul de investiţii Broadurst Invest­ments, acţionar cu 7,62% din capitalul Oil Ter­­minal, a cerut pornirea acţiunii în răspun­de­re împotriva directorilor generali şi împo­triva administratorilor care au acţionat în soli­dar cu aceştia pentru că nu şi-au exercitat atri­bu­ţiile şi au dus la prejudicierea societăţii cu câteva milioane de lei.

Operatorul portuar Oil Terminal (simbol bursier OIL) este controlat de stat care deţine prin Ministerul Economiei 59,6% din capital. Fondul Proprietatea deţine 6,75% din capitalul firmei. Acţionarii companiei tre­buie să ia o decizie asupra solicitării fondului în Adunarea Generală din 13 noiembrie.

Potrivit convocatorului de AGA publicat pe bursă, printre motivele pentru care fondul cere pornirea acţiunii în răspundere se numără faptul că Oil Terminal are de suportat prejudicii de 292.000 de dolari din nerespec­tarea unui contract cu Oscar Downstream, un prejudiciu de 1,12 milioane de lei din cauza nerezilierii în timp util a contractelor cu SC OIL Prod SRL, un alt prejudiciu de 1,8 milioane de lei din cauza nerezilierii în timp util a contractelor cu Oltchim.

În luna iunie, statul a respins planul de ad­ministrare al conducerii şi a cerut admi­nistra­to­rilor de atunci să convoace Adunarea Generală pentru a alege un nou con­siliu de ad­ministraţie, după doar şase luni de la nu­mi­rea admi­nis­tra­to­rilor. În august, acţionarii Oil Terminal au nu­mit o nouă echipa de admi­nis­tra­tori, în func­ţie şi în prezent. Consiliul de ad­mi­nistraţie al com­paniei este condus de Lau­renţiu Ciocârlan. Din CA-ul companiei mai fac parte Mihai Aniţei, Valeriu Ivan, Mihai Chebac, Anca Gherman, societatea comer­cia­lă Staar Rating şi Comşulea Corin. Viorel Sorin Ciutureanu deţine funcţia de director general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO