Fondul de investiţii Broadurst Investments, acţionar cu 7,62% din capitalul Oil Terminal, a cerut pornirea acţiunii în răspundere împotriva directorilor generali şi împotriva administratorilor care au acţionat în solidar cu aceştia pentru că nu şi-au exercitat atribuţiile şi au dus la prejudicierea societăţii cu câteva milioane de lei.
Operatorul portuar Oil Terminal (simbol bursier OIL) este controlat de stat care deţine prin Ministerul Economiei 59,6% din capital. Fondul Proprietatea deţine 6,75% din capitalul firmei. Acţionarii companiei trebuie să ia o decizie asupra solicitării fondului în Adunarea Generală din 13 noiembrie.
Potrivit convocatorului de AGA publicat pe bursă, printre motivele pentru care fondul cere pornirea acţiunii în răspundere se numără faptul că Oil Terminal are de suportat prejudicii de 292.000 de dolari din nerespectarea unui contract cu Oscar Downstream, un prejudiciu de 1,12 milioane de lei din cauza nerezilierii în timp util a contractelor cu SC OIL Prod SRL, un alt prejudiciu de 1,8 milioane de lei din cauza nerezilierii în timp util a contractelor cu Oltchim.
În luna iunie, statul a respins planul de administrare al conducerii şi a cerut administratorilor de atunci să convoace Adunarea Generală pentru a alege un nou consiliu de administraţie, după doar şase luni de la numirea administratorilor. În august, acţionarii Oil Terminal au numit o nouă echipa de administratori, în funcţie şi în prezent. Consiliul de administraţie al companiei este condus de Laurenţiu Ciocârlan. Din CA-ul companiei mai fac parte Mihai Aniţei, Valeriu Ivan, Mihai Chebac, Anca Gherman, societatea comercială Staar Rating şi Comşulea Corin. Viorel Sorin Ciutureanu deţine funcţia de director general.