Burse - Fonduri mutuale

Franklin Templeton va trebui să accepte obiective de performanţă draconice dacă vrea să mai administreze fondul încă doi ani

Franklin Templeton va trebui să accepte obiective de...

Autor: Andrei Chirileasa, Stefan Musgociu

25.11.2013, 00:08 676
Fondul de hedging american Elliott, condus de Paul Singer, cel supranumit „Vulturul de pe Wall Street“ pentru strategiile agresive prin care stoarce câştiguri uriaşe din investiţiile pe care le realizează, şi-a impus voinţa în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de vineri de la Fondul Proprietatea (FP), stabilind termenii viitorului mandat de administrator al Franklin Templeton.
 
Pe scurt, Franklin Templeton va trebui să continue să vândă din activele fondului şi să găsească metode de a împărţi cât mai eficient banii către acţionari astfel încât diferenţa dintre preţul acţiunilor pe bursă şi valoarea calculată a activului net pe acţiune (VUAN), cunoscută ca discount, să scadă şi mai mult.
 
Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au votat cu 72% din voturile exprimate în AGA (4,18 miliarde de voturi pentru faţă de 1,61 de miliarde de voturi împotrivă) pentru prelungirea mandatului de administrator al Franklin Templeton cu doi ani, în loc de patru, aşa cum şi-ar fi dorit Templeton.
 
Noul mandat va începe la 30 septembrie 2014, când expiră actualul mandat, cu condiţia ca Franklin Templeton să accepte criteriile de performanţă cerute de Elliott, care au fost votate de acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO