Burse - Fonduri mutuale

Fraţii Pavăl de la Dedeman mai fac o investiţie la Bursa de la Bucureşti: cumpără 5,33% din Transport Trade Services, adică o tranzacţie de 31 mil. lei

Fraţii Pavăl de la Dedeman mai fac o investiţie la Bursa de la Bucureşti: cumpără 5,33% din Transport Trade Services, adică o tranzacţie de 31 mil. lei

Autor: Liviu Popescu

11.06.2021, 16:14 12738

Pavăl Holding, vehiculul de investiţii financiare al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl – fondatori şi acţionari ai Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială românească, a cumpărat 5,3% din transportatorul de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services pentru 31 mil. lei.

Vânzători au fost cei 14 acţionari persoane fizice ai TTS, adică cei care în urma ofertei de vânzare de acţiuni de 288 milioane de lei, au vândut 15 milioane de acţiuni, adică jumătate din companie.

Cum investitorii instituţionali au avut alocate 12 milioane de acţiuni în ofertă, rezultă că fraţii Pavăl, prin achiziţia a 1,6 milioane de acţiuni, au subscris 13,3%, potrivit calculelor realizate de ZF din raportul TTS publicat la bursa de la Bucureşti.

Săptămâna aceasta , Simtel Team, afacere antreprenorială românească de inginerie şi tehnologie, a anunţat că Pavăl Holding a cumpărat 5% din companie pentru 4,6 mil. lei de la acţionarii acesteia.

Prin intermediul Pavăl Holding, fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl sunt investitori la bursa de la Bucureşti, portofoliul acestora fiind de circa 1,2 miliarde de lei. Astfel, pe baza deţinerilor la companii listate, cei doi pot fi catalogaţi ca fiind cei mai mari investitori persoane fizice de la bursa românească.

Holdingul are participaţii la companii precum Alro Slatina, Transelectrica, Cemacon, Electrica. Cea mai mare deţinere, ca şi valoare, este la Alro Slatina (450 mil. lei), iar ca pondere în capitalul social al unei companii, la Cemacon Cluj Napoca (78%).

Pe de altă parte tot astăzi NN Pensii şi Vital au anunţat că au ajuns la o deţinere de 7,58%, respectiv 6,46% din TTS.

 
AFACERI DE LA ZERO