Burse - Fonduri mutuale

Frenezie pe burse: După rezultatele peste aşteptări, valoarea Meta creşte cu 214 miliarde de dolari. Acţiunile sunt pe cale să înregistreze al treilea cel mai mare salt procentual de la debutul său pe Wall Street din 2012, după o creştere de 23%

Frenezie pe burse: După rezultatele peste aşteptări,...

Autor: Andreea Tobias

03.02.2024, 10:00 4875

Meta adaugă o valoare bursieră de peste 214 miliarde de dolari, pe măsură ce reducerile de personal şi dividendele dau roade. Acţiunile sunt pe cale să înregistreze al treilea cel mai mare salt procentual de la debutul său pe Wall Street din 2012.

Cu câteva zile înainte de cea de-a 20-a aniversare a Facebook, Meta a autorizat o răscumpărare suplimentară de acţiuni în valoare de 50 de miliarde de dolari şi a declarat că dividendul său trimestrial va fi de 50 de cenţi pe acţiune, relatează Reuters.

Acţiunile Meta au urcat cu până la 23%.

Planul de dividende înseamnă o plată substanţială pentru directorul general Mark Zuckerberg, care deţine aproximativ 350 de milioane de acţiuni Meta clasa A şi clasa B.

Cofondatorul Facebook ar putea primi aproximativ 175 de milioane de dolari în fiecare trimestru.

Compania a marcat vânzări puternice de reclame şi o revenire a creşterii numărului de utilizatori în timpul rezultatelor sale din trimestrul al patrulea, în urma cărora veniturile sale au crescut cu 25%. Prognoza sa pentru veniturile din trimestrul curent a depăşit, de asemenea, estimările analiştilor.

Cea mai mare companie de social media din lume a cheltuit miliarde de dolari în ultimul deceniu pentru produsele de inteligenţă artificială generativă pe care le adaugă la Facebook, Instagram şi WhatsApp, precum şi la dispozitive hardware, cum ar fi ochelarii săi inteligenţi Ray-Ban.

Acţiunile Meta s-au tranzacţionat recent la un preţ de 21 de ori mai mare decât câştigurile preconizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO