Frufru vrea să strângă 4,5 mil. lei de pe bursă pentru investiţii

15 iun 2016 Autor: Dan Grigore Ivan

Good People, operatorul bran­dului frufru (FRU21), care comercia­lizează alimente şi sucuri bio, a listat ieri pe sistemul alternativ de tran­zac­ţionare AeRo obligaţiuni în valoare de 4,56 mil. lei pe cinci ani cu o do­bân­dă fixă de 9% pe an. Dobân­da este plă­ti­bilă tri­mes­trial, iar ra­ta cu­ponului plătit este de 2,25 lei brut pentru o obligaţiune.

Obligaţiunile com­paniei au debutat pe piaţa AeRo ieri, fi­ind a patra emisiune de obli­gaţiuni cor­po­ra­tive lis­tate pe sistemul al­ter­na­tiv de tranzac­ţio­na­re. Un număr de 45.592 de obligaţiuni a emis frufru la preţul de 100 de lei pe unitate. Interme­dia­rul listării obliga­ţiunilor a fost BRK Financial Group.

„Când am început, acum 10 ani, nu exista o piaţă pentru frufru. Noi am creat-o. Am creat mâncarea pe care am dorit să o consumăm şi care să fie accesibilă”, a declarat Mihai Simiuc, directorul general al Good People.

În anul 2015, cifra de afaceri a companiei a fost de 17,5 milioane lei, în creştere cu 77%, în timp ce profitul net a fost de 448.860 lei, în scădere faţă de cele 1,7 mi­lioa­­ne lei raportate în 2014.

Datoriile totale ale com­paniei sunt de 3,8 milioane lei.

Pentru 2016, com­pa­nia estimează o ci­fră de afaceri de 26,5 milioane lei şi un profit de 4,2 mi­lioa­ne de lei.

Frufru, companie cu 80 de angajaţi, operează 200 de fresh cornere şi estimează că în următorii trei ani va ajunge la un număr de peste 600.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.06.2016

 
Cuvinte cheie:
Frufru
, Good People
, listare
, Aero
, sucuri bio
, alimente
, investitii
, obligatiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide