Burse - Fonduri mutuale

Furnizorul de soluţii software Bento, companie listată la BVB, a atras 25 mil. lei din fonduri europene pentru dezvoltarea unei platforme care automatizează procesele din cadrul companiilor

Radu Scarlat, Preşedintele CA şi Vlad Bodea, cofondator Bento

Radu Scarlat, Preşedintele CA şi Vlad Bodea, cofondator Bento

Autor: Cristina Bellu

22.07.2022, 09:47 453

Bento Intellectually Curious, companie antreprenorială românească specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi cloud, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul BENTO, anunţă aprobarea unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei în cadrul Programului Operaţional Competitivitate (POC) 2014 – 2020, din care aproximativ 15,1 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Finanţarea va merge în dezvoltarea unei platforme modulare folosită să automatizeze şi optimizeze procesele din cadrul organizaţiilor, spun reprezentanţii Bento.

Proiectul face parte din Axa Prioritară 2 – „Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”

„Capitalul obţinut ne va sprijini în dezvoltarea unei platforme integrate şi structurarea ei sub forma unor produse standard, care pot deservi clienţii fără să fie nevoie de a dezvolta de fiecare dată aplicaţii personalizate pentru aceştia. Platforma se aliniază strategiei companiei de dezvoltare a produselor proprii, Bento FSM şi Bento MDM fiind două dintre acestea, cărora le vom adăuga, prin intermediul platformei, noi module folosind aceeaşi tehnologie, astfel încât să rezulte un sistem modular integrat,” explică Radu Scarlat, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bento.

Oficialii companiei spun că finanţarea proiectului se întinde până la data de 31 decembrie 2023, iar ulterior, Bento va avea de îndeplinit o serie de indicatori de performanţă pentru o perioadă de trei ani, care se referă la aspecte precum crearea platformei menţionate, extinderea cu cel puţin şase clienţi existenţi sau noi care să folosească platforma realizată de companie şi atingerea unei rentabilităţi de 1,29.

Rentabilitatea se calculează ca raportul dintre cifra de afaceri directă sau indirectă realizată în urma vânzării soluţiilor din cadrul platformei şi valoarea nerambursabilă a proiectului, de 15,1 milioane de lei.

Contribuţia în ceea ce priveşte cofinanţarea proiectului, în valoare de aproximativ 9,4 milioane de lei, este alcătuită din mai multe componente: o parte provine din profitul aferent anilor 2021, 2022, şi 2023, o altă parte din capitalul atras în cadrul plasamentului privat din noiembrie 2021, precum şi din finanţarea bancară disponibilă companiei.

„Platforma propusă în cadrul acestui proiect valorifică experienţa dobândită în aceşti ani, iar clienţii vor deveni beneficiarii principali ai unor servicii şi soluţii care vor fi implementate mult mai rapid şi cu eforturi financiare reduse din partea lor,” adaugă Vlad Bodea, cofondator Bento.

Bento a dezvoltat de-a lungul timpului produse software proprii, precum Bento FSM şi Bento MDM, care sunt utilizate de companii locale şi internaţionale active în diferite sectoare economice. Bento FSM este o suită de aplicaţii dedicată companiilor care livrează servicii prin intermediul echipelor distribuite în teren. Prin această aplicaţie sunt digitizate, automatizate şi optimizate toate activităţile aferente furnizării de servicii cu echipe în teren, la nivel operaţional fiind aduse îmbunătăţiri de până la 30%.

Bento MDM este un sistem dedicat companiilor care administrează o flotă substanţială de dispozitive mobile, precum tablete, smartphones, POS, etc. Soluţia permite o administrare centralizată a acestor dispozitive, impunerea de politici de securitate, urmărirea dispozitivelor prin GPS, gestionarea de la distanţă a drepturilor fiecărui utilizator, a aplicaţiilor şi a setărilor, cât şi blocarea dispozitivelor pentru a fi utilizate doar în scopul intenţionat.

Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum energie, FMCG, utilităţi, telecomunicaţii, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuţie, transporturi şi servicii.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO