Burse - Fonduri mutuale

Furtuna perfectă: Degringoladă pe burse, inflaţie la maxim de 40 de ani în SUA şi de 20 de ani în România, scăderi pe cripto, costuri din ce în ce mai mari cu care se împrumută statul şi un Wall Street în ghearele ursului: cum să se poziţioneze investitorii de la BVB?

Furtuna perfectă: Degringoladă pe burse, inflaţie la...

Autor: Liviu Popescu

18.06.2022, 19:15 15526

♦ De la al Doilea Război Mondial încoace de 17 ori a fost Wall Street în ghearele ursului ♦ În general, S&P 500 a scăzut şi mai mult odată ce intra pe o bursă bear ♦ Scăderile au durat, în medie, aproximativ un an.

Cu fluctuaţii de 8-9% la ordinea zilei pentru marile companii listate pe Wall Street pe fondul unor scumpiri nemaîntâlnite de 40 de ani, la care se adaugă şi prăbuşirea cripto care determină vânzări pe toate bursele plus o posibilă majorare agresivă de dobândă în SUA, investitorii se află în faţa unei furtuni perfecte.

Pentru cei care au început să investească după COVID-19 în martie 2020, ceea ce se întâmplă zilele acestea pe burse este provocarea care le va întinde la maximum nervii şi le va testa deciziile. Celor cu experienţă, zilele agitate le provoacă un deja vu care le aminteşte de colapsul Lehman Brothers din 2008 din cauza unei lichidităţi foarte scăzute pe Wall Street, bursă care dă tonul în restul pieţelor de capital.

Aşadar, cum şi în România inflaţia a atins maximul ultimilor 20 de ani, iar Bursa de Valori Bucureşti este în majoritatea şedinţelor puternic corelată cu ce se întâmplă pe pieţele externe, cum să se poziţioneze zilele acestea investitorii când sunt în poziţia în care chiar şi titlurile de stat, dacă nu sunt ţinute până la scadenţă, le erodează puternic din portofoliu?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO