Burse - Fonduri mutuale

Gareth McCartney, global co-head al pieţelor de capital la UBS: Interesul investitorilor pentru Hidroelectrica vine atât din faptul că este un producător verde, cât şi din evoluţia preţurilor la energie

ZF Power Summit

Gareth McCartney, global co-head al pieţelor de capital...

Autor: Răzvan Botea

22.02.2022, 14:48 558

Gareth McCartney, global co-head al ECM (equity capital markets) la banca de investiţii UBS, a spus, la ZF Power Summit, că interesul investitorilor pentru Hidroelectrica vine atât din faptul că este un producător de energie regenerabilă, cât şi din evoluţia preţurilor.

„Din perspectiva mea, cred că interesul pentru Hidroelectrica vine atât din faptul că este un producător de energie verde, cât şi datorită preţurilor la energie. Această tendinţă ESG (enviromental, social, governance – n. red.) este foarte puternică şi investitorii sunt interesaţi. În aceeaşi măsură, acest fundal de creştere a preţurilor susţine interesul, dar investitorii se uită la cum va arăta dinamica preţurilor pe termen lung”, a spus el.

De asemenea, este de părere că investitorii se uită mai departe de acest ciclu de creştere: „Cred că investitorii se vor uita mai departe de acest ciclu de creştere a preţurilor. Fără niciun dubiu că majorarea preţurilor creşte valoarea unui producător de energie.”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO