Burse - Fonduri mutuale

Gheorghe Şimon, ministrul economiei: Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va fi pus în funcţiune până la finele lui 2018

Gheorghe Şimon, ministrul economiei

Gheorghe Şimon, ministrul economiei

Autor: Liviu Popescu

18.10.2017, 00:03 342

Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va fi dat în exploatare până la finele anului 2018, spune Gheorghe Şimon, ministrul economiei, în cadrul unei întrevederi la Bucureşti cu vicepremierul Moldovei Octavian Calmîc, ministru al economiei şi infrastructurii.

De asemenea, Gheorghe Şimon a afirmat că Transgaz îşi va deschide în viitorul apropriat o reprezentanţă în Republica Moldova pentru a definitiva mai uşor demersurile de finalizare a gazoductului, potrivit presei din Moldova, cât şi al unui comunicat al Ministerului Economiei din Republica Moldova.

„În context, vicepremierul Octavian Calmîc şi-a exprimat speranţa că traseul gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău va fi pus în funcţiune până la sfârşitul anului 2018. Cei doi miniştri au convenit asupra semnării unui demers comun către structurile europene pentru extinderea finanţării cu 10 milioane euro pentru gazoduct”, se arată în comunicat. Jurnaliştii moldoveni notează că nu este prima oară când autorităţile din România anunţă deschiderea unei reprezentanţe Transgaz în Chişinău.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO