Burse - Fonduri mutuale

Goldring, parteneriat cu AlphaBlock Technologies pentru furnizarea de strategii de investiţii discreţionare clienţilor

Goldring, parteneriat cu AlphaBlock Technologies pentru...

Autor: Tibi Oprea

09.08.2023, 14:40 860

Societatea de brokeraj Goldring a încheiat un parteneriat cu AlphaBlock Technologies, companie de tehnologie care a pornit din Cluj, cu scopul de a oferi clienţilor strategii de investiţii discreţionare construite pe baza modelelor statistice implementate de AlphaBlock.

AlphaBlock Technologies, al cărei CEO este Mukul Pal, este o companie cu sediul în Toronto care are misiunea de a perturba modelul de gestionare a investiţiilor. Metoda companiei de „indexare deschisă“ Pay for Alpha a fost calculată şi validată de NASDAQ şi a primit un premiu MIT Fintech pentru caracterul inovator al tehnologiei. 

Suma minimă pentru deschiderea unui cont construit după strategiile implementate de AlphaBlock este 10.000 euro/dolari, iar strategiile în cauză sunt: E&R US500, E&R US100 şi E&R TSX 60, acestea utilizând o metodă de ponderare periodică şi o inovaţie statistică numită metoda 3N pentru a aloca eficient riscul, potrivit unui anunţ al brokerului. 

„Portofoliul administrat discreţionar este gestionat profesionist, după strategii calibrate împreună cu parteneri experţi internaţionali şi potrivite profilului tău de investitor. Noi ne ocupăm de toate operaţiunile legate de administrarea portofoliului, pe baza strategiei pe care o alegem împreună şi te informăm periodic cu privire la statusul portofoliului şi la performanţa acestuia”, se arată pe site-ul Goldring.

Citeşte aici mai multe despre startupul din tehnologie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO