Burse - Fonduri mutuale

Grupul de companii Connections Consult, venituri consolidate de 58,5 mil. lei şi profit brut de 5,11 mil. lei anul trecut. Creşteri de 29%, respectiv 48%

Bogdan Florea, CEO şi fondator al Connections Consult

Bogdan Florea, CEO şi fondator al Connections Consult

Autor: Eduard Ivanovici

27.03.2023, 18:27 400

Connections Consult (simbol bursier CC), grup de companii de transformare digitală, listat pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat venituri consolidate de 58,46 milioane de lei în 2022 şi un profit brut de 5,11 milioane lei, un avans de 48% faţă de 2021.

În perioada de raportare, Connections a înregistrat o creştere de 29% a veniturilor faţă de anul anterior pe fondul noilor proiecte derulate în cadrul liniilor de servicii de software şi RPA, precum şi al creşterii volumului de servicii de consultanţă software şi outsourcing oferite în cadrul Outsourcing Support Services SRL şi Brusch Services SRL, reiese dintr-un comunicat de presă.

Profitul brut a crescut cu 48% faţă de anul precedent, iar verticalele de tehnologie au cunoscut o consolidare a contribuţiei la veniturile totale ale grupului.

În acest sens, linia de servicii de dezvoltare software (“software development”) a ajuns să aibă o cotă de contribuţie în venituri de 36%, iar serviciile de hiperautomatizare (RPA) reprezintă, la sfârşit de 2022, 6% din total venituri.

Totodată, grupul a depăşit estimările financiare pentru 2022, menţionate în memorandumul din plasamentul privat şi în cel de la listarea tehnică din septembrie 2021, atât în ceea ce priveşte veniturile (creştere de 18% faţă de estimări), dar şi profitul brut (creştere de 20,31%).

La data publicării raportului financiar curent pentru 2022, Connections a inclus deja pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 24.04.2023 votarea programului de acţiuni pentru salariaţi de tip Employee Stock Options (ESOP) şi distribuirea dividendelor aferente profitului grupului obţinut în 2021. Fondatorul şi acţionarul majoritar, Bogdan Florea, nu va face parte din programul ESOP, se arată în comunicat

În 2023, acţiunile CC s-au apreciat cu 11,8%, pe tranzacţii de circa un milion de lei, la o capitalizare de 48,5 milioane de lei. Compania este controlată în proporţie de 74,4% de CEO-ul Bogdan Liviu Florea, conform BVB. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO