Grupul SIF Moldova şi-a redus deţinerile sub pragul de 5% din acţiunile SIF Muntenia

12 iun 2014 Autor: Adrian Cojocar

Costel Ciocea

SIF Moldova împreună cu conducătorii societăţii, Costel Ciocea, Liviu Claudiu Doroş şi Cătălin Jianu Dan Iancu, care acţionau concertat în cadrul SIF Muntenia, şi-au redus de curând participaţiile în cadrul SIF sub pragul de 5%.

ASF  constatase la începutul lunii aprilie că grupul SIF Moldova a depăşit pragul maxim prevăzut de lege, controlând împreună aproape 5,1% din acţiunile SIF Muntenia şi a emis o ordonanţă prin care îi obliga pe aceştia ca în termen de trei luni de zile să se încadreze în deţinerea maximă. Tot atunci ASF a obligat şi grupul din jurul SIF Banat-Crişana să-şi reducă poziţia în cadrul SIF Muntenia sub pragul de 5%, după ce a constatat că deţine 5,028% din acţiuni.

Până în prezent grupul SIF Banat-Crişana, din care mai fac parte Dragoş Bâlteanu, Ion Stancu, Najib Lakis, Dănuţ Buzatu şi Marian Dinu, nu şi-a redus deţinerile sub pragul maxim admis de lege, de 5%. ASF a decis la începutul anului să dea liber SIF-urilor să realizeze achiziţii încrucişate între ele, însă care să se încadreze în limita admisă de lege, de maximum 5% din acţiuni.

 

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2014

 
Cuvinte cheie:
SIF Moldova
, deţineri
, acţiuni
, SIF Muntenia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide